Písecké ženy neprošly 1.kolem Poháru

Hráčky Písku odcestovaly na 1.kolo Poháru do Benešova. K píseckým hráčkám se připojily jako posily i hráčky z Florbalové akamedie České Budějovice. Ve skupině je čekaly tři týmy z 1.ligy a jeden tým z Regionální pražské ligy.
V sobotu naše florbalistky čekaly soupeřky ze Soběslavi a Benešova. První zápas proti Soběslavi začal skvěle, kdy se písecké hráčky dostaly do vedení, to vydrželo až na začátek druhé třetiny, kdy soupeř srovnal. Do konce druhé třetiny Soběslav dala ješte dva góly a vedla 3:1. Naději na začátku poslední části vykřesala gólem Bayernheimerová, soupeř ale jako v druhé části vstřelil tři góly a došel si pro vítězství 6:3, kdy za Písek v závěru skórovala Vlachová. Druhý zápas proti Benešovu začal jako ten první, brzkým vedením píseckého týmu. Bohužel i ostatní průběh zápasu se shodoval s prvním. Benešov se dostal do vedení a písecké hráčky už jen marně dotahovaly. Konečný výsledek 6:3 pro Benešov.
První zápas v neděli musel Písek vyhrát, aby mohl pomýšlet na postup do 2.kola. V zápase proti hráčkám Dobrušky se dařilo držet vyrovnaný výsledek až do začátku poslední třetiny. Ve třetí části se projevila zkušenost soupeřek a ty jsi došly pro vítězství 8:2. Poslední zápas bez možnosti postupu a s nejlepším týmem ve skupině. Takové byly vyhlídky před utkáním. I přes to, že písecké ženy bojovaly, branky padaly jen na jedné straně a zápas dopadl 14:0 pro Mladou Boleslav.
Navzdory poslednímu místu ve skupině a nepostup do dalšího kola Poháru zaslouží hráčky z Písku i z FA České Budějovice pochvalu za zápasy proti zkušenějším soupeřkám a týmům z vyšší ligy, ve kterých předváděly dobré výkony.