PÍSECKÝ FLORBAL VYJEL PODPOŘIT ČESKOU REPREZENTACI NA MS

Je to již téměř rok, kdy bylo jasné, že přes 60 píseckých hráčů, rodičů a fanoušků florbalu vyrazí 9. prosince 2018 podpořit českou reprezentaci do O2 Areny během finálového dne. Přesněji bylo jasné, že Písek vyrazí na finálový den, ale nemohli vědět, zda zde bude bojovat česká reprezentace o cenné kovy.

Česká reprezentace však dokázala vyhrát svou základní skupinu, ve čtvrtfinále zdolat vysoko Dánsko a bylo jasné, že si o cenné kovy zahrají. Vzhledem k semifinálové prohře s Finskem vyráželi písečtí fanoušci do O2 Areny s tím, že poženou Česko za ziskem bronzové medaile. Celá výprava probíhala hladce a s předstihem se dorazilo na místo, kde jsme ještě před zápasem o 5. – 6. místo navštívili fanshopy, a poté se šlo koukat na zápas. První zápas byl herně vyrovnaný, ale divácká atmosféra zatím nebyla v plném proudu, a tak písecké fanoušky potěšil alespoň hráč starších žáků Jakub Hejpetr, který dokázal zvítězit na hřišti v přestávkovém programu. Netrvalo to dlouho a na řadu přišel zápas o bronz, kde nastupovala česká reprezentace. V celé hale a v píseckém kotli panovala skvělá atmosféra, kterou si museli všichni fanoušci užívat. Během první přestávky souboje o bronz přišla navštívit písecké fanoušky i starostka města Písek Eva Vanžurová, čehož si moc vážíme. Souboj na hřišti však vyšel vítězně bohužel pro Švýcarsko a Česko se musí opět spokojit s bramborovou medailí. Po krátké pauze přišel na řadu boj o mistra světa, který vyšel lépe pro Finsko, které tak obhájilo zlaté medaile, ale letos před rekordní návštěvou 16 276 diváků.

Písecká výprava se z vydařené sportovní akce vrátila v pořádku ve večerních hodinách a florbaloví nadšenci z města Písek se mohou pochlubit nádhernou podívanou, zážitkem a tím, že přispěli svou účastí a podporou při rekordní divácké návštěvě během MS ve florbale. Všem zúčastněným děkujeme a budeme se těšit na další společné sportovní akci!!!

Jeden z našich hráčů chytil od maskota Floriana disk a dostal se do soutěže, která se konala přímo na středu arény.. Jakub dokázal dvakrát trefit branku a ovládlt tak celou soutěž! No podívejte se sami.