Muži B se drží na vítězné vlně

V sobotu 9.3. se písecký B tým vydal do Českých Budějovic na předposlední turnaj sezóny, kde byli jejich soupeři Jindřichův Hradec B a SKP ČB. V dresu Písku se po dlouhé pauze objevil i navrátilec Lukáš Cendelín, který se rehabilitoval z dlouhého a vleklého zranění. Vše o jeho návratu si můžete přečíst v rozhovoru s ním, který naleznete na webu a sociálních sítích píseckého florbalu.

V prvním zápase čekal písecké soupeř z Jindřichova Hradce, který je pokaždé nepříjemným soupeřem. Písek však v tomto utkání hrál velmi kvalitně do útoku, ale nutno říci, že naopak do obrany to nebyl úplně kvalitní výkon. Každopádně především díky výborným vstupům do druhé a třetí třetiny dokázali písečtí zvítězit v poměru 12:7 a po celý zápas byli kreativnějším týmem a drželi míček na svých čepelích.

Druhé utkání bylo diametrálně odlišné od utkání druhého. Písečtí od začátku zápasu nedokázali udržet klid na čepelích a svým nedůrazem dovolili kvalitně hrajícímu soupeři tvořit si nebezpečné šance, které ve spousty situacích dokázali i proměnit. Písečtí však v utkání rozhodně chtěli zvítězit, v závěru přidali na obrátkách a těsně před koncem utkání se jim to podařilo. Nakonec se mohli radovat z těsného vítězství 7:6 a po tomto dvou utkání si tak připsali dalších 6 bodů do tabulky.

Písecký B tým čeká ještě poslední turnaj sezóny, na kterém se rozhodne, zda po této úspěšné sezóně skončí na druhém nebo třetím místě tabulky.