MUŽI A O VÍKENDU BOJOVALI O PLAY OFF

Mužský A tým se vydal téměř po měsíční pauze na další ligové utkání do Plzně, kde je čekala FBŠ Slavia Plzeň a v neděli je na domácí palubovce čekaly FbC Strakonice. Písecký A tým stále bojuje o play off, do kterého postupují první tři družstva tabulky a nejlepší čtvrtý tým ze všech Divizí, a právě Plzeň i Strakonice se v tabulce pohybují před Pískem a jsou tak jejich přímými soupeři o play – off.
Samotné utkání mělo od začátku vysoké tempo a nikdo nikomu nedal na hřišti nic zadarmo. Je nutné podotknout, že Plzeň měla o něco více ze hry a také se dostala jako první do vedení. Za pár minut však přidal vyrovnávací branku Daniel Kučera a hra se srovnala. Na konci 1. třetiny dostali písečtí možnost trestného střílení, které však neproměnili a jak tomu bývá, tak soupeř vzápětí udeřil a po 1. třetině vedli 2:1. Do 2. třetiny vstoupila jednoznačně lépe Plzeň a 2x se dokázala dostat do tříbrankového vedení a Písku toho příliš nedovolila. Fantastický Dvořák v brance Písku však nedovolil vyšší rozdíl a Písek naopak začal proměňovat své šance, vyrovnal hru a na konci 2. třetiny se dokázal na Plzeň dotáhnout na rozdíl jediné branky a to na 6:5. První polovina 3. třetiny patřila naopak Písku a dokázal skóre otočit na poměr 6:8 z pohledu domácí Plzně. Plzeň však přidala, brzy snížila a minutu před závěrečnou sirénou se jí podařilo vyrovnat a vynutila si prodloužení. Oba týmy chtěly druhý bod pro sebe, ale tak jako v Písku, byla nakonec šťastnější Plzeň, když se jí podařilo vstřelit gól na 9:8 po prodloužení.
V neděli potřebovali muži A nutně bodovat, ale čekal je herně neoblíbený soupeř ze Strakonic, kterého se jim v ligových utkáních nedaří dlouhodobě porážet. Na rozdíl od utkání z Plzní se na soupisku po nemoci a školním povinnostem vrátil střelec Michal Cigánek, a navíc také hráč B týmu Lukáš Teska. Hned od začátku zápasu bylo zjevné, že písečtí se soupeře rozhodně nezalekli a velmi brzy se ujali vedení 1:0. Za nedlouho po šťastném gólu Šebelleho vedl Písek už 2:0, ale Strakonice vytáhly napadání a začali si vytvářet gólové šance, kterým však písečtí úspěšně odolávali. Hned na začátku 2. třetiny však Strakonice udeřily při hře 4 na 4 a snížili stav na 2:1. Písek po tomto gólu semkl obranu a strakonickým hráčům téměř nic nedovolil, a naopak Písek využíval své brejkové situace, a to takovým stylem, že ve 4. minutě 3. třetiny vedli už 7:1. Strakonice nakonec dokázali snížit ještě na stav 7:3, ale víc branek už vstřelit nedokázali a písečtí si tak zcela zaslouženě připsaly 3 body do tabulky.

Komentář trenéra Hanzlíka:
I přesto, že nám v sobotu nevyšla koncovka zápasu v Plzni, tak celkově víkend hodnotím pozitivně. Hráči na hřišti podali kvalitní výkony a na hřišti nechali všechno, což je v zápasech o play off důležité. V sobotu ukázal tým dobrou morálku, když dokázal z velmi nepříznivého stavu utkání ještě otočit a zužitkoval toho v nedělním utkání, kde jsme zahráli opravdu zodpovědně z pohledu obrany a dařilo se nám i v útočné fázi. Momentálně nás čekají ještě 4 utkání, proti papírově slabším soupeřům, ale rozhodně je nechceme podcenit, protože některé z těchto týmů mají stoupající výkony a rozhodně to nebudou lehká utkání.