Rozhovor s Lukášem Cendelínem po jeho návratu na hřiště

1) Uplynulou sobotu jsi se vrátil na hřiště, respektive do zápasového režimu téměř po 18 měsících kvůli tvému těžkému zranění. Jak jsi se na zápas těšil a jaké byly Tvé pocity před utkáním?

Na ten den, kdy budu moct zase nastoupit do zápasu, jsem čekal a připravoval se na něj opravdu dlouho a těšil jsem se až ten den přijde. Před zápasem jsem byl dost nervózní, přece jenom tréninkové a zápasové tempo je úplně něco jiného, ale po prvním buly už jsem to nevnímal a soustředil se jenom na zápas.

 

2) 18 měsíců je opravdu dlouhá doba. Je to běžná doba rekonvalescence při Tvém zranění nebo se objevovali i nějaké komplikace?

Doba rekonvalescence byla bohužel delší, než jsem si původně představoval, a nakonec se to opravdu protáhlo na déle než rok. Vzhledem ke komplikovanosti zlomeniny bylo ale jasné, že to nebude jednoduché. Také tomu nepomohl nový typ hřebu, který se začal používat a díky kterému kost srůstala pomaleji. Nakonec z toho byl 6 měsíců se zafixovanou nohou, což znamenalo, že jsem ztratil veškerou svalovou hmotu a noha byla vyhublá na kost. Znova jsem se učil chodit a postupně i běhat, což šlo ze začátku opravdu těžko. I když už jsem nějakou dobu trénoval, pořád jsem cítil, že je noha slabá a nemám v ní potřebnou jistotu. Musel jsem si vyzkoušet cviky, které mi nejvíce pomáhali posílit nejslabší partie a dělat je pořád dokola dokud jsem se necítil připravený.

3) Jaké faktory pro Tebe byly důležité a pomáhali Ti v rozhodování, že právě minulou sobotu byl správný čas k návratu?

Hrozně jsem toužil po tom zahrát si ještě v této sezoně, abych se nastartoval do letní přípravy a získal ještě větší motivaci. Na konci minulého roku jsem přešel na nový druh cvičení, díky kterému jsem začal cítit, že už konečně běhám bez bolesti. Možnost nastoupit do zápasu byla už v lednu, ale v tu dobu jsem ještě necítil, že by to bylo rozumné. Rozhodl jsem se tedy radši pořádně připravit na tento víkend, abych se rozehrál před závěrem sezony a mohl pomoct Písku k postupu.

4) Tvůj tým zvládl zvítězit v obou utkáních a Ty jsi dokázal 4x skórovat a 1x asistovat, což z Tebe udělalo nejproduktivnějšího hráče víkendu, a dokonce jsi vstřelil i úvodní gól zápasu. Očekával jsi, že bys mohl mít až takhle úspěšný návrat?

Mám radost, že se nám zápasy povedlo vyhrát. Pocit z vítězství i vstřelené branky je přesně takový jako jsem si ho pamatoval, nádherný. Musím říct, že jsem nevěděl, co od toho čekat. Hlavním cílem bylo přežít zápas ve zdraví, což se nakonec povedlo. Samozřejmě jsem doufal, že bych mohl týmu pomoct i bodově. Na trénincích jsem se poslední týdny cítil dobře, ale hned zkraje zápasu jsem cítil, že teď to bude těžší. Nakonec to dopadlo líp, než jsem si mohl vůbec přát.

5) Na hřišti to občas bylo celkem vyostřené a hrálo se důrazně. Měl jsi během zápasu strach nebo Tě strhla atmosféra utkání a soustředil ses pouze na zápas?

Je pravda, že některé zákroky byly opravdu nebezpečné a na hranici pravidel. Snažil jsem se to v zápase nevnímat a soustředit se na svou hru. Strach z toho, že vás někdo trefí ale mít nemůžete, to radši zůstaňte v šatně. Je třeba být neustále připraven.

6) Písecký B tým má ještě jeden turnaj a tři turnaje čeká písecké Áčko. Je tedy možnost, že Tě uvidíme i v některých z těchto utkání?

Doufám v to. Rád bych si zahrál za oba týmy, ale poslední zápas mi ukázal, že mám na čem pracovat a jestli si budu chtít ještě tuhle sezonu zahrát za Áčko a být pro tým přínosem, tak se budu muset zlepšit. Všechno ale bude záležet, jestli dostanu nominaci od trenéra Hanzlíka.

7) Máš nějaký vzkaz pro fanoušky?

Fanoušky chci hlavně pozvat na domácí zápasy 30.3. a 6.4. do Obloukovky a všem malým i velkým píseckým florbalistům přeju krásný závěr sezony a návrat do školních lavic po jarních prázdninách.

 

Lukáši díky za rozhovor, přejeme hodně sportovních úspěchů a především pevné zdraví!