PRAGUE FLOORBALL CUP

Hned po vánoční pohodě se od 3. – 5. ledna vydaly dvě naše kategorie poprvé na turnaj Prague Floorball Cup. Konkrétně naše barvy reprezentovaly kategorie B09 a B05, tedy elévové a starší žáci a obě kategorie vyrazily s početnou soupiskou.

Pro elévy se jednalo o jejich úplně první větší turnaj, který trvá déle než jeden hrací den. Ve skupině narazili postupně na Piráty Chrudim, Wizards Praha a Hattrick Brno. V prvním zápase dokázali zvítězit v poměru 3:1 a s očekáváním vyhlíželi druhé utkání. V tu dobu ještě netušili, že nastoupí proti budoucímu celkovému vítězi této kategorie Wizards Praha. Písečtí utkání nezvládli a prohráli v poměru 1:5. Celý tým se snažil toto utkání hodit za hlavu a soustředit se na sobotní utkání proti Hattrick Brno. I přesto, že písečtí podali kvalitní výkon, tak to na soupeře nestačilo a ten zvítězil v atraktivním utkání 4:1 a písečtí tak obsadili ve skupině třetí místo, které je posunulo do play off B, kde je čekal Lotyšský soupeř FBK Valmiera. V tomto utkání podali písečtí asi nejlepší výkon na turnaji, ale bohužel se trápili v proměňování šancí. Valmiera celé utkání dotahovala a na 6:6 dokonce srovnávali 14 sekund před koncem základní části. V prodloužení opět písečtí neproměňovali jednu šanci za druhou a trest přišel 2 vteřiny před koncem utkání, kdy soupeř vstřelil vítěznou branku a kategorie B09 se tak s turnajem rozloučila.

 

Starší žáci si na turnaji naopak vedli skvěle! Již prvním úspěchem bylo ovládnutí skupiny, kdy postupně dokázali zdolat v poměru 4:0 Bulldogs Brno, 4:2 Spartu Praha a 2:1 Draky Říčany. Díky vítězství ve skupině přeskočili předkolo play off a postoupili přímo do osmifinále, kde je čekali ambiciózní Kanonýři Kladno. Jednalo se o velmi atraktivní utkání, kde mohl vyhrát každý z týmů a k vidění byly fantastické výkony hráčů obou družstev. Utkání nakonec dospělo do prodloužení, kde píseckým vystřelil postup v poměru 3:2 Vojtěch Šanda. Ve čtvrtfinále čekala Písek FbŠ Plzeň. Toto utkání se bohužel neslo v duchu posledního utkání kategorie B09. Písek byl aktivnější a měl více ze hry, ale měl problémy se střelecky prosadit. Dlouho to vypadalo, že utkání se znovu rozhodne v prodloužení, ale Plzeň těsně před koncem utkání udeřila z trestného střílení a píseckým, tak velmi těsně unikla medaile z tohoto prestižního turnaje.

 

Komentář šéftrenéra Michala Hanzlíka:

Jsme moc rádi, že jsme se tohoto turnaje zúčastnili. Jsou to cenné zkušenosti pro obě naše zúčastněné kategorie. Pro elévy to byla velká neznámá a myslím si, že pro hráče to byla obrovská škola. Myslím si, že i přes nepříznivé výsledky jsme zanechali dobrý dojem a až získáme větší zkušenosti z těchto turnajů, tak se to projeví i výsledkově. Starší žáci nám určitě udělali velkou radost. Viděl jsem dvě jejich utkání a hráli moc hezký florbal, který se divákům líbil, a to je pro nás důležité. Jen mě mrzí, že si kluci nakonec neodvezli medaili, protože by si ji zasloužili. Jsem rád i za oddílovou soudržnost, kdy kategorie v době svého volna neváhali a jeli podpořit své starší či mladší spoluhráče. Celkově nám turnaj ukázal, kde máme největší rezervy a určitě nás nyní čeká další práce, abychom příště byli úspěšnější.