CZECH OPEN 2020

Písecký A tým se vydal po dvou letech na prestižní turnaj pod názvem Czech Open. Turnaj byl letos značně ořezán především o zahraniční týmy, ale i přesto se písecké vedení rozhodlo pro absolvování tohoto turnaje v rámci letní přípravy A týmu. Písečtí byli zařazení do kategorie OPEN, kde nastupují zpravidla družstva od úrovně Národní ligy a níže.
Písečtí odjížděli na turnaj bez dvou hlavních posil do nové sezóny Václava Staňka a Michala Měřičky, ale přesto jeli s ambiciózním týmem a cílem bylo odehrát co nejvíce kvalitních utkání v rámci přípravy. Do skupiny jim byli přiděleni Sokol Královské Vinohrady, Valinanvala a OpenCamps Tatran Střešovice.
První hrací den přinesl píseckým dvě remízy 1:1 s SKV a 3:3 s Valinanvala. Bohužel především herní projev v prvním hracím dni byl daleko za schopnostmi píseckých hráčů a pokud chtěli pomýšlet na lepší výchozí postavení v tabulce, tak bylo třeba se na druhý den koncentrovat o několik stupňů lépe. Druhý hrací den narazili po ránu na posledního soupeře OpenCamps Tatran Střešovice a dokázali si s ním celkem hladce poradit v poměru 5:1 a výkonnost šla pomalu nahoru.
V páteční odpoledne šli písečtí do 1. kola play off, kde je čekal pro nás neznámý FBC Pitbulls Kolín. Odehráním skupiny jako by písečtí hráči zapomněli na unavené nohy a na hřišti hýřili aktivitou a zaslouženě vyhráli v poměru 4:1. Hned v dalším kole narazili na družstvo Kati Kadaň, které dalo píseckým konečnou stopku. Po vyrovnaném utkání, kde písečtí druhou polovinu utkání dominovali nedokázali srovnat skóre a s turnajem se museli rozloučit po prohře 3:5 už v šestnáctifinále.

Sestava píseckých:
Dvořák, Tvrdík – Lešek, Mikeš, Kolínský, Šebelle, Cigánek, Trkovský, Štěpán, Biskup, Špírek, Mixan, Šanda, Prčík, Cendelín

Komentář trenéra Michala Hanzlíka:
Bohužel turnaj Czech Open se nám letos nepovedl tak jako bychom si představovali. Absolutně jsme nechytili začátek turnaje a řekl bych, že během turnaje jsme se nedostali do maximální herní pohody. Na druhou stranu jsem rád, že hráči dokázali své výkony stupňovat, ale dlouhodobě nás sráží taktické chyby jednotlivců v obranné fázi a klid v koncovce. Naopak se nám na turnaji celkem dařila rozehrávka, ale bohužel jsme ji nedokázali podpořit kvalitnějším zakončením. Turnaj nám znovu ukázal, co nás nejvíce sráží a musíme se na to zaměřit, abychom byli maximálně připraveni především na 1. kola nového ligového ročníku.