DO A TÝMU PŘESTUPUJE ZKUŠENÝ VÁCLAV STANĚK

Další velkou posilou do nadcházející sezóny 2020/2021 je odchovanec českobudějovických Štírů Václav Staněk. Vašek působil ve Štírech od začátku své florbalové kariéry a nyní se rozhodl po několika letech v nejvyšších soutěžích pro přestup do Písku. Fanoušci, kteří přijeli podpořit A tým na Memoriál PA do Strakonic, tak už mohli Vaška vidět v píseckém dresu. Proč se rozhodl pro přestup a jak se těší na nadcházející sezónu, se můžete dozvědět v našem rozhovoru.

Pro písecké fanoušky nejsi tak známým jako např. pro florbalové trenéry či hráče. Můžeš nám tedy prozradit, jak dlouho už hraješ florbal a jaké nejvyšší ligy si jsi zahrál?

Na první florbalový trénink jsem přišel v září 2006. Od té doby jsem nepřetržitě hrál ve Štírech a prošel od žáků až do A-týmu. Měl jsem tedy štěstí zahrát si naplno 1. ligu mužů.

Osobně si Tě nepamatuji, že bys někdy hrál v jiném než štírském dresu. Proč ses rozhodl pro přestup do Písku?

Těch důvodů bylo několik, tím hlavním je ale náš roční syn.

Vzhledem k rodinným závazkům už nebylo v mých silách skloubit rodinu, práci a sport na takové úrovni.

S Pískem jsme jednali již vloni, ale rozhodl jsem se strávit ještě sezonu ve Štírech. Daleké cesty mě ale utvrdili v tom, že mé priority už jsou jinde.

Nadále chci však florbal hrát výkonnostně a ne si chodit někam jen tak „plácnout“. Z dostupných možností jsem rodinným rozhodnutím zvolil Písek, s kterým jsem se domluvil na podmínkách, které vyhovují jak mě, tak klubu. Navíc jsem cítil, že o mě klub opravdu stojí.

Těsně před Tvým podpisem se Písku upsal i Tvůj dosavadní spoluhráč Michal Měřička. Hrálo to v rozhodování taky nějakou roli? Určitě je příjemné mít po svém boku hráče, kterého znáš a z předchozího klubu.

Určitě bylo fajn přijít na první trénink a vidět známou tvář. Navíc je Měřa opravdu kvalitní hráč, takže jsem s ním rád v jednom týmu a určitě pomohl převážit misky vah.

Dalším důležitým faktorem je trenér Michal Hanzlík, se kterým se také znám několik let a osobně ho považuji za trenérskou špičku v jihočeském kraji.

S Pískem už jsi absolvoval turnaj Memoriál PA ve Strakonicích. Jak se Ti na turnaji s novými spoluhráči hrálo a jaký máš z týmu pocit?

Překvapilo mě, jak dobře je na tom tým fyzicky. V turnaji jsme si vedli velmi dobře a zaslouženě dokráčeli až do finále. Máme určitě kvalitní tým a parta je skvělá. Některé kluky jsem znal už jako protihráče, ale musím i tak říci, že mám z týmu opravdu dobrý pocit. Jsou zde skvělí brankáři i střelci, ale i dříči pro tým.

Přicházíš jako zkušený hráč do relativně mladého týmu. Jaké máš osobní ambice do nadcházející sezóny?

Je pravda, že jsem aktuálně v týmu nejstarší (včetně trenéra) a možná trochu za dědka. 😀

Cítím, že mě ale spoluhráči prakticky ihned přijali a už nyní si připadám, jak bych zde odehrál několik let.

Moje osobní ambice jsou v každém zápase stejné – udržet vzadu nuluZ pohledu sezóny určitě máme na to hrát na špičce a porvat se o postup.

Je něco, na co v nové sezóně těšíš nejvíce? Přece jen budeš mít nové spoluhráče, nové prostředí a také jinou soutěž než doposud.

Především na soutěžní zápas po dlouhé pauze. Zároveň cítím novou motivaci. Těším se na každý trénink, přátelák. To je něco, co mi v minulé sezóně chybělo a co jsem opět našel. Právě díky prostředí a spoluhráčům.

Vašku děkujeme Ti za rozhovor a přejeme hodně štěstí do nové sezóny!

Komentář trenéra Michala Hanzlíka:

Vénu jsem chtěl do týmu přivézt už loni společně s Michalem Měřičkou. U obou se nám to povedlo letos a jsem za to moc rád. Vašek je velice zkušený hráč a zároveň je to skvělý člověk do kabiny. Očekávám, že jeho zkušenosti nám v sezóně pomůžou a dodá více klidu do našeho mladého týmu. Věřím, že u nás bude spokojený a dokážeme společně znovu vybojovat play up.