Víkendové shrnutí 11.-12.12.

Předposlední víkendové kolo přineslo pro naše hráče velkou porci zápasů. Tento víkend se představili hráči z kategorii muži, ženy, junioři, starší žáci, všechny 3 týmy elévů a v neposlední řadě starší žákyně.

Velmi náročný a důležitý zápas odehrál písecký á-tým, který doma vyzval tým z Plzně. Hned od začátku nabídlo utkání diváků parádní florbalovou podívanou. O vítězi musela rozhodnout až poslední třetí třetina. Do ní vstoupili úspěšněji písečtí, kdy během 2 minut dokázali odskočit od soupeře o gól. Sedm minut před koncem utkání přišlo vyloučení na domácí straně a písečtí šli do oslabení, které se již zdálo jako úspěšné, ale 16 sekund před koncem soupeř přesilovku využil a srovnal tak stav utkání na 5:5. Netrvalo dlouho a Plzeň vstřelila hned další gól. V tu chvíli zbývali poslední 4 minuty, a i přes tlak, který na soupeře Písek vynaložil se mu nepodařilo utkání srovnat. Kluci se tak museli srovnat s hořkou prohrou 6:5.

Komentář trenéra Michala Hanzlíka: Od začátku do konce utkání ve vysokém tempu a pěkný florbal od obou družstev. Diváci se rozhodně nemohli nudit. Zápas rozhodlo naše zbytečné vyloučení a chyba v závěrečné pětiminutovce. Musíme dál pracovat a body získat v utkáních, kde jsme v první polovině sezóny ztráceli. Děkuji soupeři za pěkné a férové utkání.

 

Pár hodin před napínavým zápasem áčka odehráli naši junioři dvě utkání ve Strakonicích. V prvním zápase si poradili s týmem FA Č. Budějovice – Rafani, který porazili vysoko 11:2. Do druhého zápasu vstoupili se Soběslaví, proti které bohužel podlehli 9:6.  V zápase s FA se nehezce zranil Tomáš Louženský, který se aktuálně na florbal bude nějakou dobu koukat pouze z tribuny. Tome přejeme ti rychlý návrat na hrací plochu.

Úspěšný víkend měly naše ženy, které poprvé odehrály turnaj doma a dokázaly zde přerušit šňůru proher! Utkání s Dačicemi vyhrály 5:2 a druhý zápas porazili SK Jihlava – Žďár nad Sázavou 8:7.

V neděli vyrazili starší žáci odehrát první koš do Milevska, kde hned v prvním zápase narazili na doposud neporaženého soupeře ze Strakonic. Hned od prvního hvizdu se bylo na co koukat.  Zápas do skoro poslední chvíle neprozradil vítěze. Nakonec 6 minut před koncem utkání dokázal Vladimír Hubáček svojí střelou poslat písecké do vedení. Hráči si již dokázali vedení pohlídat a mohli se tak radovat z výhry. Moc odpočinku je ale nečekalo, protože se hned potom utkali proti Hradci. Zde i přes lehkou únavu, která se v zápase projevila nižším tempem došli pro výhru 12:2. Posledním utkání tohoto dne byl pro žáky souboj s domacím Milevskem. Zde musíme vyzdvihnout výborný výkon milevského brankáře Matěje Habarta, který zastavil několik tutových šancí. I přes velký tlak v závěrečných minutách nestačil na výhru a písečtí se museli spokojit s remízou 2:2.

I v tento den se na domácí půdě ukázaly naše žákyně. V prvním zápase si s přehledem poradily s FA ČB 8:0. Druhý zápas byl pro hráčky důležitý. Hrálo se totiž o prvenství v tabulce. I přes zajímavou taktiku Meťáku se podařilo holkám urvat vítězství a mohly tak slavit 6 bodů v tabulce.

Poslední, kdo odehrál ligový turnaj byly naše týmy elévů. Draci tentokrát nevstoupili šťastnou nohou do turnaje, ale i přes to se dokázali udržet v prvním koši. Žraloci naopak předvedli parádní výkon, kdy dokázali všechno vyhrát a postoupili tak do prvního koše! Píseckým tygrům se také dařilo. Až na zápas s domácím Hradcem dokázali také všechno vyhrát a posunuli se o výkonnostní koš výše!