Emočně vypjatý zápas s Milevskem vyhráváme 5:3!!

V neděli jsme na domácí palubovce vyzvali v posledním divizním zápase základní části nedaleké Milevsko, které s sebou vzalo i nespočet věrných fanoušků. Emočně vypjatý zápas, kterému přihlíželo přes 170 diváků a dalších 70 diváků sledovalo utkání ONLINE. Diváci mohli vidět neskutečnou florbalovou přetahovanou. Ještě aby ne, když Milevsku šlo o postup do play up části.

Soupeř nám dokázal v první třetině odskočit o gól, který jsme dokázali ve druhé třetině dorovnat a zápas se tak rozhodoval až ve třetí třetině. V té jsme hned na úvod navýšili skóre, které nám ale na dlouho nevydrželo. Psala se 44 minuta utkání a Trojáček z Milevska dorovnává skóre a hraje se opět od začátku. Tři minuty na to se ale prosazuje Michael Kolínský a posílá nás do vedení 3:2. Milevsko pod tíhou tlaku faulovalo a poslalo nás do přesilovky, kterou jsme bohužel nedokázali využít. Na obou stranách to vypadalo jak na střelnici, ale nikomu se nepodařilo prostřelit výborně chytající golmany. Pět minut do konce utkání přišla další přesilovka. Tentokrát se v pěti mohl ukázat soupeř. Nakonec se ale dostal k balónku Vojta Šanda s Michalem Měřičkou, kteří situaci dva na jednoho v oslabení náležitě vyřešili a poslali nás do dvoubrankového náskoku. Milevsko dokázalo ještě snížit vedení, ale nakonec prázdnou bránu trefoval 8 vteřin před koncem opět Vojta Šanda a o vítězi bylo rozhodnuto.

Naši muži, tak do playup postupují ze třetího místa, kde narazí na Šumperk!

Komentář hlavního trenéra Michal Hanzlíka:
Na prvním místě musím zmínit skvělou atmosféru v hale. Úžasná atmosféra a pro diváky skvělý sportovní zážitek. My jsme dnes opět ukázali kvalitní a velmi zodpovědný výkon, který nás dovedl ke skvělému vítězství před play up. Musím smeknout před týmem jak k utkání dnes přistoupil. Zdravíme naše marody, kteří už věřím budou do play up připraveni a soupeři díky za férové utkání. Nedovolím si jen odpustit poznámku, že se absolutně nestotožňuji s chováním fanoušků Milevska, kteří od poloviny utkání naprosto bezdůvodně bučeli na našeho kapitána, ale naši fanoušci se nedali a vždy je přeřvali a naší odpovědí bylo vítězství.

Komentář trenéra hostů Lukáše Dolejše:
Parádní sezona tohohle mladého týmu za což jim moc děkuji. Dnes nádherný zápas, který měl vynikající atmosféru a byl hoden derby píseckého okresu. Děkuji všem a přístí sezonu přijdem ještě silnější.