Starší žáci skončili v turnaji O Mistra Jihočeského kraje druzí.

Starší žáci v sobotu odehráli nadstavbový ligový turnaj O Mistra Jihočeského kraje, kterého se zúčastnilo prvních šest týmů z tabulky základní části. Naši kluci startovali na turnaji z prvního místa a díky tomu se ocitli ve skupině s týmem ze čtvrtého a z šestého místa.

Hned ráno v prvním zápase vyzvali žáci Jindřichův Hradec, do kterého nevstoupili zrovna třikrát šťastně. Nervozita a tlak ze strany možného titulu a přiblížení se k MČR svázal hráčům ruce a celé utkání se trápili jak s rozehrou, tak s finálním zakončením. Utkání nakonec skončilo remízou a o týmu, který sebere bod navíc rozhodli až samostatné nájezdy. V nich byl soupeř nekompromisní a všechny tři nájezdy proměnil. Nám se nájezdy nepovedly a soupeř se tak mohl radovat z první výhry.

Do druhého zápasu proti Milevsku jsme vstoupili s opačným přístupem. Lehce upravená taktika a zvýšené sebevědomí ukázalo přítomným rodičům a fanouškům jaký florbal doopravdy umíme. V tomto zápase jsme drželi bránu zavřenou a došli jsme si k vítězství 4:0.

Výhra s Milevskem nás posunula do semifinále, kde jsme narazili na strakonické borce. Hned v úvodu jsme se ujali vedení, které nám vydrželo až do konce třetiny. Strakonice se ale nevzdaly a rychle na naše vedení zareagovaly dvěma góly, díky kterým srovnaly stav utkání. Na konci druhé třetiny jsme zabrali a soupeři opět odskočili na dvoubrankový rozdíl. Do třetí třetiny jsme vstoupili s větším klidem, který nám ale moc dlouho nevydržel. Soupeř opět srovnal skóre a na obou stranách se čekalo na rozhodujícího střelce, který se ale do konce třetiny neukázal a utkání musely opět rozhodnout samostatné nájezdy. V prvním kole, kdy soupeř s nájezdy začínal, se nepodařilo výborně chytajícího brankáře překonat. Ve druhém kole se naopak oba střelci našli a přišlo na řadu rozhodující třetí kolo. V tom nás podržel náš brankář, který dokázal nájezd soupeře zmařit a vše záviselo na našem hráči, který ale na nic nečekal a do náhle smrti nás neposlal. Kluci se tak mohli po náročném utkání radovat z postupu do finálového utkání, ve kterém na nás již čekali kluci z krajského města.

Po náročném dni jsme vstoupili do čtvrtého a díky bohu posledního utkání. Na hráčích již byla znát únava po celém dni a o vedení jsme se po celou dobu přetahovali. Do první třetiny jsme vstoupili výborně a hned v šesté minutě jsme vedli o tři branky. To bylo ale po dlouhou dobu vše, co jsme během celého zápasu dokázali vstřelit. Naopak soupeř postupně snižoval vedení až do konce druhé třetiny, kdy převzal otěže zápasu a vytvořil si dvoubrankovou rezervu. Do třetí třetiny jsme chtěli vložit vše, co v nás zbylo a opět jsme byli svědky dvou rychlých branek, které srovnaly stav utkání. Tři minuty před koncem přišla z naší strany individuální chyba, kterou dokázal soupeř tvrdě potrestat a my jsme museli začít opět dotahovat. Následný tlak z naší strany vyústil dvě minuty před koncem k přísnému dvouminutovému vyloučení. To nás ale nezastavilo a v tvrdém dobývání jsme pokračovali. Bohužel jsme se k vyrovnání již nedostali a museli jsme tak zkousnout těžkou prohru.

Komentář trenéra Matyáše Reichla: Náročný den plný nervů, zvratů a hlavně zážitků. Samozřejmě nás mrzí finálová prohra, ale kluci nechali ve všech čtyřech zápasech své maximum a určitě se nemusí za svůj výkon stydět. Velkou pochvalu si zaslouží i spousta mladších žáků, kteří celou sezónu poctivě našich pár starších žáků doplňovali. Díky patří i rodičům. Jejich podpora nás hnala ještě více vpřed. Za mě hodnotím celkově sezónu starších žáků pozitivně a věřte, že se poctivě připravíme na další sezónu tak, abychom byli opět rovnocennými soupeři.

  • vs FK Slovan J. Hradec 4:5pn
  • vs FBC DOŠWICH Milevsko 4:0
  • vs FbC Strakonice 6:5pn
  • vs FBC Štíři Č. Budějovice Zelení 5:6