V Chýnově proběhly výběry Jihočeského kraje. Dominik Suchan: „Jsem rád, že mohu trénovat se špičkou našeho kraje“

V neděli 1.5. proběhl v Chýnově výběrový kemp určený jak pro hráče, tak i pro hráčky ze všech klubů jihočeského kraje.

Z našich hráčů se kempu zúčastnili tito hráči: Jindřich Král, Ondřej Šareš, Dominik Suchan, Jakub Hladík a Matěj Šerák.

Z hráček to byly: Tereza Koutníková, Julie Kudrnová, Tereza Kapinusová, Jolana Kricklová, Kristýna Slabá a Viola Trambová.

Pár otázek ohledně kempu jsme položili Dominikovi Suchanovi. Ten nám ochotně poskytl jeho odpovědi, které si můžete přečíst níže.

Na co byly florbalové tréninky na kempu zaměřeny?
Kemp byl zaměřený na bránění v rozestavení 2:2:1 a poté W. Z mého pohledu nic nového, to samé hrajeme u nás v klubu.

Kolik vás celkem bylo a pro jaké ročníky narození byl kemp určen? 
Když přišla první pozvánka na trénink, byly napsaný hráči ročníku 2009 až 2006, ale jestli se nepletu, tak teď nás bylo 24 a ani jeden hráč nebyl narozen v roce 2009 a 2008.

Připravujete se na něco speciálního? Pokud ano. Kolik hráčů se může na akci dostat?
Na konci června nás čeká olympiáda dětí a mládeže. Je to velký turnaj na který se chci dostat od svých jedenácti let. Dostat se může asi 15 hráčů a 2 golmani, ale nevím to přesně.

Měli jste jenom florbalové tréninky, anebo jste měli připraveny nějaké přednášky či videorozbory?
Nedělní kemp nám začal uvítáním do dne.  Začali jsme rozhovory s trenéry a poté bylo představení toho co chceme na olympiádě hrát. První trénink byl s florbalkou v hale a bylo na čase se naučit už zmiňované bránění v našem systému. Na konci tréninku následovala hra a důležitá kompenzace. Po obědě jsme měli ani né tak trénink jako hry, abychom se více poznali. K večeru na nás čekalo přátelské utkání s nedalekým krajem Vysočina, který jsme porazili 6:2. Pro nás ale bylo důležitější než vítězství to, že jsme hráli jako tým a dodržovali pokyny trenérů.

Jak celkově hodnotíš kemp z tvého pohledu?
Kemp se mi líbil. Pro mě bylo téměř vše co jsem potřeboval, jen by bylo dobré kdyby nám zajistili oběd, ten jsme si museli dovést. Jinak ale super tréninky a kvalitní přátelské utkání. Jsem moc rád,  že mám možnost  trénovat se špičkou našeho kraje.

Děkujeme všem zmiňovaným hráčům za reprezentaci klubu!