Další zlato pro naše hráče. Tentokrát se v Plzni ukázala přípravka a elévové!

Víkend 14. – 15.5. přinesl další neligové turnaje. Tentokrát se kategorie přípravka a elévové vydali do krajského města plzeňského kraje, kde se konal tradiční turnaj FATPIPE Open Junior. Přípravka, která hrála v sobotní den byla rozlosovaná do skupiny B, kde narazila na týmy Batesta Chodov, FBŠ SLAVIA Plzeň RED a Florbal Vary. Všechny zápasy ve skupině vyhrála a se skórem v základní části 28:5 postoupila do čtvrtfinále. Zde na ně čekal tým z Tachova, s kterým si hravě poradila 11:0. V semifinále hráči vyzvali známé soupeře z Milevska, proti kterým také neměli slitování. Ve finále si poté dokráčeli proti FBŠ Slavia Plzeň pro zlaté mediale!

Přípravka

Elévům naopak patřila neděle. Hned v prvním zápase vyzvali Chomutov, kde se dokázali v první polovině utkání několikrát prosadit. Soupeř se ale nevzdal a dokázal písecké hráče ke konci utkání potrápit. Zbylé dva zápasy ve skupině jsme si pohlídali a díky tomu jsme postoupili do čtvrtfinále, kde na nás již čekali milevští kanonýři. Po vzoru přípravky jsme soupeři nic nedarovali a vybojovali jsme si postup do semifinále. Zde nás čekal Tachov, který si v turnaji vedl relativně dobře. Písečtí ale vstoupili do utkání lépe a rychlými góly rozebrali soupeřovo obranu a vytvořili si tak velký náskok, který Tachov již nedokázal stáhnout. Finále už tak jednoznačné nebylo. Výborně chytající soupeř nás velmi potrápil a spoustu našich šancí zablokoval. Nakonec jsme ale z utkání vyšli vítězně my a kluci se mohli radovat z první neligové medaile.

Elévové

Komentář trenéra Michala Hanzlíka k výkonu přípravky: Na turnaj jsme se těšili, protože tyto turnaje mají vždy mnohem větší náboj než ty klasické ligové a těšili jsme se i na poměření sil s týmy z jiných krajů. Kluci vypadali od rána, že jsou v dobrém rozpoložení a tak se odehrával celý turnaj. Na hřišti se nám dařilo a díky tomu byla i skvělá nálada mezi utkáními. Bez větší skromnosti si troufám říct, že kluci si prvenství na turnaji opravdu svými výkony zasloužili a co je důležité, že se na prvenství podílelo všech 10 hráčů. Chtěl bych vyzdvihnout Kubu Jouju, který odchytal perfektně celé play off a neměl žádný problém s tím chytat na úkor svého času ve hře jako hráč. Věděl, že je to velmi důležité pro tým a cením si jeho týmového ducha. Ještě bych chtěl pochválit nového asistenta Vildu, který měl během turnaje skvělé podněty a velmi dobře se mi s ním spolupracovalo. Netřeba ani zmiňovat perfektní podporující rodiče! Jednoduše se nám turnaj povedl a jsme rádi za zlaté medaile. 

Komentář trenéra Matyáše Reichla k výkonu elévů: Musím tuto skupinu hráčů pochválit za jejich nasazení do turnaje. Od začátku do konce se snažili plnit veškeré pokyny a na hřišti ukázali své kvality. Tak jako Michal musím říct, že na vítězství se podíleli všichni hráči, což nás o to více těší. Uvidíme jak si podobně složený kádr povede další víkend 21.5. na pražském turnaji. 

PŘÍPRAVKA

SKUPINA

  • TJ BATESTA CHODOV 7:3
  • FBŠ SLAVIA RED 16:1
  • FLORBAL VARY 5:1

ČTVRTFINÁLE

  • FLORBAL TACHOV 11:0

SEMIFINÁLE

  • FBC DOŠWICH MILEVSKO 6:1

FINÁLE

  • FBŠ SLAVIA PLZEŇ 9:2

ELÉVOVÉ

SKUPINA

  • FLORBAL CHOMUTOV 5:4
  • FA HULKOVÉ 5:0
  • FBC PLZEŇ 9:0

ČTVRTFINÁLE

  • FBC DOŠWICH MILEVSKO 7:1

SEMIFINÁLE

  • FLORBAL TACHOV 6:0

FINÁLE

  • T.B.C. KRÁLŮV DVŮR 2:1