Naši hráči se vydali do švédského Kalmaru doplnit sestavy Goril z Plzně!

V úterý 24.5. odpoledne vyrazila třináctičlenná výprava píseckých hráčů a jejich trenér Matyáš Reichl do Plzně, odkud společně s týmem Gorilly Plzeň vyrazili do švédského Kalmaru, kde se konal první ročník florbalového turnaje Kalmarsund Floorball Cup. Gorillí tým zde měl přihlášené tři družstva, a to v kategorii B06 (hráči roč. narození 2006 a starší), B08 (hráči roč. narození 2008) a B09 (hráči roč. narození 2009). Tři naši hráči doplňovali soupisku B06, pět poté v kategorii B08 a zbylých pět v kategorii B09.

Nejmladší kategorie nevstoupila do turnaje zrovna šťastně. Po skupině s pražskými Bohemians, domácím FBC Kalmarsund a švédským týmem CL98IC si vybojovali pouze jednu remízu, a to s domácím Kalmarsundem. Nakonec se štěstěna převrátila na naši stranu a ve vyřazovacích částích jsme si došli do finále bé pavouka, ve kterém jsme přehráli domácí Kalmarsund 5:0.

Starší žáci B08 hráli na turnaji vyrovnaná utkání. Ve skupině narazili na švédské týmy Landvetter IBK, CL98IC, Täby FC, Vallentuna IBK a pražskou Bohemians Praha. Všechny utkání nakonec skončily lépe pro soupeře. Nutno podotknout, že strži dostali několikrát smolný gól až v poslední minutě, který rozhodl o vítězi utkání. Vyřazovací část byla opět vyrovnaná, ale starším žákům se nepodařilo sérii proher ze skupiny prolomit a s turnajem se museli rozloučit hned ve čtvrtfinále.

Nejstarší hráči z řad dorostenců odehráli velmi nabitou skupinu. Ve skupině porovnali síly se slovenskými Snipers Bratislava a švédským ÖSK. Oba zápasy skončily lépe pro soupeře. Poté si poradili s FBC Kalmarsund 4:0 a v posledních dvou zápase prohráli se silným Helsingborgem a CL98IC. Ve vyřazovací části se začalo dařit a hráči si dokráčeli až do finále bé pavouka, kde oplatili porážku Snipers Bratislava. Celkově se tedy kategorie B06 umístila na 7. místě.

Komentář trenéra Matyáše Reichla: Prvně bych chtěl poděkovat Gorillám z Plzně, že nám umožnily doplnit jejich řady. Věřím, že naši hráči předvedli maximální úsilí a pomohli gorilám k co nejlepším výsledkům. Já osobně měl na starost kategorii starších žáků, která vypadla hned po otevření vyřazovací části. Nechci zde obhajovat konečné výsledky. Soupeř byl vždy o kapičku lepší, ale rozhodně to s námi neměli lehké a o to více mě prohry mrzí. Myslím si, že jsme ve všech utkáních byli nelehkým soupeřem, a i v některých zápasech jsme měli navrch, bohužel bez proměněných šancí a důrazu na naší polovině hřiště se těžko vyhrává. Pro mě a věřím, že i pro kluky to byla velká zkušenost a další motivace do budoucí práce. Jinak jsem měl možnost vidět několik utkáních jak dorostenců (B06), tak mladších žáků (B09) a opravdu mě překvapilo, jak byla většina utkaních vyrovnaná a v tempu. Určitě by na konec mělo zaznít, že celý tento turnaj měl na starosti Martin Forman, který zde působí jako asistent trenéra švédského týmu FBC Kalmarsund a rád bych tímto před ním smekl, jak celou akci dokázal zorganizovat.