Poprvé v historii bereme na turnaji PragueGames medaili!

Ve dnech 13.7.-16.7. se uskutečnil v Praze největší mezinárodní mládežnický florbalový turnaj, na který si našlo cestu přes 288 týmů z různých koutů Evropy. Hráči tak mohli porovnat síly např. se Švýcary, Švédy, Slováky, Lotyši nebo s Německem. Náš klub jsme hned reprezentovali ve čtyřech kategorií – U10 (hráči roč. 2012 a mladší), B13 (hráči roč. 2009 a mladší), B17 (hráči roč. 2005 a mladší) a G14 (hráčky roč. 2008 a mladší)

Kategorie U10 nehrála jako jediná na výsledky. Naopak ale během tří dnů zahrála nejvíce zápasů, kde získávala cenné zkušenosti. Klukům se ale na turnaji velmi dařilo a celý turnaj se nesl ve velmi dobré atmosféře.

Kategorie B13 a G14 také odehrála velkou porci utkání, kde se museli porovnat s kvalitními soupeři a žádný zápas se nevyhrál zadarmo. Oba týmy se dostaly do béčkového semifinále, kde na soupeře již nestačily.

Poslední kategorií, která se na turnaji prezentovala byli B17. Ti ve skupině nenašli přemožitele a s dobrou náladou vstoupili do playoff. Zde se prorvali skrz zvučná jména až do semifinále, kde nestačili na vítěze Acema Sparta Praha a z turnaje odvezli cennou bronzovou medaili.

Naše účast na Prague Games byla podpořena z rozpočtu Jihočeského kraje částkou 31 000 Kč, z celkového rozpočtu 112 600 Kč.

Komentář trenéra Vítka Jarouška ke kategorii U10: Kategorie U10 postupně porazila soupeře z velkých českých klubů v podobě kladenských Kanonýrů, Mladé Boleslavi, pražských Bohemians, Tatranu Střešovice a Black Angels. Naopak těsnou prohru obdržela pouze od týmů Sparty Praha a Butchis. Odměnou hráčům byl závěrečný ceremoniál, kde si v UNYP Areně převzali medaile od juniorských mistrů světa. Trenéři vyzdvihují výkon brankáře Rostislava Jelínka, který tým několikrát podržel svými zákroky. FbC Písek touto cestou děkuje hráčům za úžasnou reprezentaci klubu a také města Písek. Zároveň děkujeme rodičům za podporu a důvěru v této ekonomicky nelehké době.

Komentář trenéra Matyáše Reichla ke kategorii B13: S naším výkonem na turnaji jsem nakonec v souhrnu spokojený. Mohli jsme porovnat síly se zahraničními týmy a zlepšit reputaci po lehce nevydařeném Brně. Skupinu jsme nastartovali cennou výhrou proti Havířovu. Potom jsme nastoupili na švýcarský ZUG, proti kterému jsme těsně podlehli a tradiční duel s Tatran Střešovice jsme tentokrát remizovali. S bilancí výhra, prohra a remíza jsme vstoupili do playoff proti německému UHC WEISSENFELS, kde jsme po celou dobu kontrolovali hru a došli si v klidu pro vítězství. Do dalšího klání proti budoucím vítězům ze Švýcarska jsme vstoupili zodpovědně a soustředěně. První polovinu jsme byli pro soupeře důstojnými oponenty, bohužel ve druhé jsme fyzicky odpadli, což vedlo k vysoké prohře.  Po tomhle zápasu jsme vyzvali soupeře ze skupiny, který nás porazil. Kromě závěrečného tlaku soupeře jsme měli téměř celé utkání pod kontrolou. Semifinálový boj byl už nad naše síly a my jsme se museli s turnajem rozloučit. Jsem rád, že bylo vidět zlepšení zápas od zápasu, kde si hráči postupně vybudovali sebevědomí a věřili si o něco více na balónku. Rád bych tímto vypíchl našeho brankáře Ondřeje Kučeru, který tým velmi podržel v nelehkých situací a předváděl od začátku do konce turnaje skvělé výkony. 

Komentář trenéra Michala Hanzlíka ke kategorii B17: Na turnaj jsme jeli s ambicemi konečně dosáhnout výraznějšího úspěchu. Jeli jsme v kompletní sestavě a posíleni o skvělého Matěje Habarta z Milevska, který strážil naše brankoviště. Prvním cílem pro nás bylo zvládnout skupinu, abychom postupovali z prvního místa a měli tak papírově slabšího soupeře do 1. kola play off. To se nám povedlo a los nám přidělil Soběslav. Dokázali jsme ji porazit v poměru 4:0 a jít tak do osmifinále. Zde jsme narazili na velmi silný celek ze Švédska, který jsme díky disciplinované hře dokázali porazit po samostatných nájezdech. Ve čtvrtfinále nám los přiděl Bulldogs Brno. V tomto utkání plném zvratů opět došlo až na samostatné nájezdy, které byly absolutním vyvrcholením utkání. Naši hráči udrželi pevné nervy a znovu dokázali v rozstřelu zvítězit a postoupit tak do historického semifinále turnaje. Zde nás čekal pozdější celkový vítěz Sparta Praha. Našim hráčům už docházely síly a Spartani ukázali velkou kvalitu a zaslouženě postoupili do finále. I přes prohru jsme si došli pro historické medaile z tohoto prestižního turnaje a propukla euforie u celého týmu. Všichni hráči odváděli skvělé výkony po celý turnaj a zaslouženě byli odměněni medailemi. Velké díky patří i fanouškům, kteří nás výrazně podporovali po celou dobu turnaje a mají obrovský podíl na tomto úspěchu. 

Komentář trenéra Martina Hrubce ke kategorii G14: Po úspěšném brněnském turnaji jsme do Prahy odjeli s vyššími cíli. Ve skupině jsme odehráli všechny tři zápasy vyrovnaně a zisk čtyř bodů znamenal 3.místo. V prvním kole playoff A nám los přisoudil ligového soupeře Meťák České Budějovice.  Vyrovnaný zápas jsme otočili v posledních minutách a po vítězství 4:3 jsme se těšili na zápas s týmem Bohemians. Pražský tým nám vystavil stopku a na nás zbyla už jen utkání v playoff B. Ve čtvrtfinále jsme zvládli zápas se Spartou, ale Hattrick Brno v semifinále byl už nad naše síly. Holky odehrály skvělý turnaj, ve kterém ukázaly bojovnost a sílu týmu, bohužel techničtější týmy nás dokázaly přehrát.

Sestava U10: Jakub Jouja, Jaroslav Lískovec, Ondřej Bodnár, Matyáš Kvasnička, Sebastian Němeček, Michal Šlemenda, Sebastian Staník, Vincent Vítů, Rostislav Jelínek.

Sestava B13: Ondřej Bílek, Jakub Harant, Denis Hladík, Dominik Hovora, Vladimír Hubáček, Štěpán Knettig, Ondřej Kučera, Štěpán Prčík, Matyáš Sobíšek, Michal Suchan, Tomáš Wagner, Jan Šálek

Sestava B17: Matěj Charvát, Matěj Habart, Jakub Hejpetr, Jakub Hladík, Jindřich Král, Tomáš Louženský, Vít Prokopec, Štěpán Slunečko, Dominik Suchan, Ondřej Walter, Vojtěch Šanda, Ondřej Šareš, Matěj Šerák, Šimon Špeta

Sestava G14: Eliška Fischerová, Adéla Jaroušková, Tereza Kapinusová, Tereza Koutníková, Adéla Kovářová, Jolana Kricklová, Julie Kudrnová, Adéla Pavlíčková, Emma Terčová, Viola Trambová, Tereza Vejdovcová, Tina Vondrášková, Vítů Vesna, Beáta Zacharová, Karolína Šebková

G14
G14
B13
B17
U10

Výsledky B13

SKUPINA
  • Torpédo Havířov 3:2
  • ZUG UNITED B13 Blue 1:3
  • Tatran Střešovice 1:1
PLAY OFF

A 16F

  • UHC Weißenfels 3:0

A 8F

  • Zurich United Squirrles 0:7

B QF

  • ZUG UNITED B13 Blue 4:3

B SF

  • MVIL Ostrava 2:5

Výsledky G14

SKUPINA
  • ZUG UNITED G14 White 3:1
  • Tatran Střešovice 2:3
  • PIXBO Wallenstam IBF 0:0
PLAY OFF

A 16F

  • SK Meťák ČB 4:3

A 8F

  • FBŠ Bohemians 0:7

B QF

  • Acema Sparta Praha 3:1

B SF

  • FBŠ Hattrick Brno 0:7

Výsledky B17

SKUPINA
  • SFK Havířov 2:1
  • SKV 4:1
  • Mölndals IBF 5:1
PLAY OFF

A 16F

  • Florbal Soběslav 4:0

A 8F

  • Västerås innebandy 3:2 pn

A QF

  • Bulldogs Brno 7:6 pn

A SF

  • ACEMA Sparta Praha Unyp 1:6