Shrnutí víkendu 28. – 29.1. 2023

MUŽI A

Áčko má za sebou důležité utkání proti Strakonicím, které úspěšně zvládnuli a jsou nyní o krůček blíž k postupu do play up části. Další utkání je čeká tuhle neděli proti Rokycanům.

Komentář trenéra Michala Hanzlíka: „Od začátku utkání jsme hráli koncentrovaně a odmakali každé střídání. V první třetině jsme mohli odskočit soupeři více, ale také i soupeř měl několik nebezpečných momentů. Nakonec se nám podařilo odskočit a pohlídat si závěr utkání. Děkuji soupeři za férové utkání a fanouškům obou týmů, že dorazili do haly.“

vs Florbal Strakonice 9:3 (2:0; 2:1; 5:2)

REGIONÁLNÍ LIGA MUŽŮ

Béčko se může radovat z úspěšného víkendu. V ligovém turnaji dokázali porazit Chýnovské pušky a rezervu Jindřichova Hradce.

vs TJ Sokol Chýnov 5:4
vs Florbal Jindřichův Hradec B 8:4

LIGA DOROSTENCŮ

Dorostenci odehráli zbylé dva zápasy v rámci prvního koše. V prvním duelu s Hattrickem museli kousat těžkou prohru. Ve druhém klání si ale spravili chuť a z Prahy odejeli se třemi body.

Komentář trenéra Matyáše Reichla: „První zápas se hodnotí špatně. V průběhu druhé třetiny jsme se mohli několikrát vrátit do hry, a to i díky naskytnutým přesilovkám, které jsme ale nedokázali využít. Ve třetí třetině jsme otevřeli víc hru a výsledek dopadl, tak jak dopadl. Do druhého zápasu jsme nastoupili s jiným přístupem a celkově byla na lavičce větší pohoda. To se projevilo i v celkovém průběhu hry. Díky rodičům a fanouškům za podporu!“

vs Bulldogs Brno 3:13
vs Hattrick Brno 9:1

LIGA STARŠÍCH ŽÁKYŇ

Žákyně v Soběslavi zaznamenaly dobrý výkon, kdy ve dvou utkáních soupeřky nepustili k vyložené šanci a mohly se tak radovat ze dvou výher.

Komentář trenéra Martina Hrubce: „Za nás určitě nejlepší turnaj tuto sezónu. Je vidět obrovský pokrok jednotlivých hráček a posouvají se každým tréninkem a zápasem dál. Proti FA jsme opět dokázali vstřelit hodně gólu, i když herně to nebylo úplně to co jsme si říkali před zápasem. Proti Soběslavi to byl úplný opak, holky dělaly to, co mají, bohužel velké množství šanci nám pochytala skvělá golmanka soupeře. I přes to jsme oba zápasy zvládli vítězně, ale opravdu to nejdůležitější je zde pokrok hráček.“

vs FA Č. Budějovice 11:2
vs Florbal Soběslav 4:1

JIHOČESKÁ LIGA MLADŠÍCH ŽÁKŮ

Žáci vyrazili o víkendu na budějovický Meťák. Zde v rámci prvního koše odehráli čtyři zápasy, ve kterých třikrát slavili vítězství a jednou těsně podlehli se štírskými hráči.

vs SK Meťák ČB 6:1
vs FBC Štíři ČB – zelení 1:2
vs Fbc Strakonice 3:2
vs FBC DOŠWICH Milevsko 11:1

JIHOČESKÁ LIGA PŘÍPRAVEK

Přípravkáři hostili na domácí půdě další turnaj přípravek, kde se bavili florbalem. Naši nejmladší si mohli střihnout zápas s Meťákem,J. Hradcem a dvěma týmy Štírů. Těší nás, že tento turnaj padlo hodně branek a hráči byli tak neustále v gólové eufórii.