Prognóza 1. kola play up

Naši muži se nakonec „prokousali“ do play up až ze čtvrté postupové pozice. Po nevydařeném utkání v Jindřichově Hradci to vypadalo, že letos se naši fanoušci budou těšit pouze na základní část Divize, ale nakonec A tým zabojoval a získal potřebný počet bodů, aby mohl svézt boje o postup do Národní ligy. Naším soupeřem v 1. kole play up bude FBC Slavia Praha. Soupeř disponuje několika jmény, které nastupovali v nejvyšších soutěžích a navíc dokázal zvítězit v Divizi C. Je tedy nutno přijmout roli papírově slabšího týmu a věřit, že náš A tým ze sebe vydá maximum.
Pro písecké se jedná prozatím o druhý boj v nadstavbové části, kdy se pokusí o postup do vyšší soutěž. V roce 2020 bojovali proti týmu Orka Krnov a v sérii prohráli v poměru 0:3, kdy v každém utkání prohráli těsně 5:6. V loňském roce naši muži narazili na tým Asper Šumperk a i zde naši muži prohráli poměrem 0:3 na sérii.
Naši muži tedy budou svádět tuhý boj vůbec o první vítězné utkání v play up.

První dvě utkání hrajeme již o víkendu 25. a 26. února na půdě soupeře. Za týden se série přesune do Písku.

Písečtí budou jistě spoléhat i na podporu svých fanoušků a doufají, že je přijedou podpořit i na venkovní utkání. Věří, že je podpoří hlasitě z tribuny už jen proto, že se písečtí musí vyrovnat se ztrátami v sestavě. Hned během prvního víkendu budou chybět v sestavě lídři našeho bodování Jan Králík, který odjíždí pracovně do zahraničí a Michal Měřička, který si musí plnit pracovní povinnosti hasiče. Budeme věřit, že další zranění hráči se stačí vyléčit, abychom byli soupeři konkurence schopni.

Komentář trenéra Michala Hanzlíka:
„Do série se Slávií Praha jdeme s maximálním respektem. Víme, že jsme v sezóně měli nevyrovnané výsledky a naprosto respektujeme, že Slávie jde do série jako papírový favorit. S trochou nadsázky jsme rádi, že jsme se vůbec prokousali do play up. Budou nám chybět klíčoví hráči, ale věřím, že se všichni porvou o vítězství. Určitě to nedáme soupeři zadarmo. Těšíme se.“
Akce je podporována městem Písek.