ÁČKO PŘIVEZLO Z TŘEBONĚ 6 BODŮ

Mužský A – tým vyjel na svá první mistrovská utkání do Třeboně, kde je čekala právě domácí Santos Třeboň a v druhém zápase PSKC Okříšky.

První utkání přineslo na úvod veliké drama. Písečtí se sice ujali vedení zásluhou Lukáše Tesky, ale Třeboň brzy vyrovnala. I přes nepřesnosti dokázal Písek vyhrát první třetinu 3:1. Ve druhé začali být písečtí aktivnější a dokázali se dostat až do vedení 5:2. Bohužel Třeboň zreorganizovala své síly a začala Písku zle zatápět. Ve chvíli, kdy se Třeboň dostala za polovinu, tak z jejich čepelí létaly velmi nebezpečné střely, které se nám nedařily blokovat. V tomto duchu utkání pokračovalo téměř až do konce a stav zápasu byl pár minut před koncem 6:6. Pro Písek by to byla na úvod sezóny ztráta. Naštěstí dokázal v závěru utkání využít přesilovou hru kapitán Jiříček a zajistil změnu skóre na 7:6. V úplném závěru si Třeboň dokázala ještě vytvořit veliký tlak, ale gól vstřelit nedokázali. Písek po těžkém boji vydřel vítězství 7:6.

Ve druhém utkání čekaly naše hráče PSKC Okříšky, pro nás dosud neznámý soupeř. Okříšky nastoupily s mladými dobře technicky vybavenými hráči a prezentovaly se velmi nebezpečnými protiútoky. Po první třetině vedli zaslouženě 2:0. Do druhé třetiny však nastoupil úplně jiný Písek a nutno říci, že se zdálo, že Okříškům došla energie. Hráči Písku začali na hřišti dominovat  a ještě ve druhé třetině otočili stav zápasu na 3:2 pro Písek. Třetí třetina probíhala v podobném duchu a závěrečné skóre se zastavilo na čísle 6:3 pro písecké.

 

Komentář trenéra Michal Hanzlíka:

„Herní projev na prvním turnaji nebyl ideální. Bylo vidět hodně nepřesností. Vybojované body jsou pro nás veledůležité. V minulých letech jsme my byli týmem, který prohrával o gól a dnes se to podařilo prolomit. Začínáme do hry vkládat secvičené signály. Dále jsem rád, že se na vítězství podílel celý tým. Těšíme se na domácí turnaj v Písku, který je v neděli 7.10. a čekají na nás další nebezpeční soupeři.“

 

Sestava

Veselý, Hrubec – Kolínský, Teska, Cigánek, Jiříček, Mixan, Hesoun, Lešek, Biskup, Trkovský, Lipovský, Prokopec, M.Kučera, D.Kučera