B – TÝM DOKÁZAL PŘIVÉZT „POUZE“ 4 BODY

V neděli 30.9. vyrazil B -tým na svůj druhý turnaj do Strakonic a úkolem bylo jednoznačně přivézt 6 bodů, což se bohužel nepodařilo.

V prvním zápase čekala Písek konfrontace s Kaplicí, kterou na minulém turnaji dokázal B-tým porazit v poměru 10:4. Kaplice se však prezentovala naprosto jiným výkonem a píseckým zle zatápěla. Soupeř bránil od poloviny hřiště a útočil pouze z brejkových situací a nahazovaných míčků, ze kterých byl velice nebezpečný. Písek po celý zápas nedokázal najít recept na Kaplici hrající v bloku a vytvořené šance většinou ztroskotaly na kaplickém brankáři. V závěru jsme se strachovali i o remízu, kterou nakonec zajistil Michael Kučera krásnou dalekonosnou střelou. Závěrečné skóre zápasu se tak zastavilo na čísle 5:5.

Ve druhém zápase Písek změřil síly s SKP České Budějovice. Tým z Budějovic dokázal velmi nepříjemně zatopit v 1. kole Poháru České pojišťovny píseckému A – týmu a do zápasu všichni hráči vstupovali s respektem. Na rozdíl od prvního utkání s Kaplicí však Písek převzal brzy otěže zápasu a dokázali téměř po celou dobu dominovat. Soupeř si dokázal vytvořit také velké množství nebezpečných situací, ale v momentě, kdy se Písek dostal do výraznějšího vedení, už nedokázal najít sílu k odporu. Především ve třetí třetině přidával Písek jednu branku za druhou a závěrečné skóre se zastavilo na čísle 11:4 pro Písek.

 

Komentář trenéra Michala Hanzlíka:

Odehráli jsme dvě naprosto odlišná utkání. K prvnímu jsme nepřistoupili dobře a nedokázali jsme najít klid na našich čepelích. Nejvíc mě však mrzelo, že jsme zaostávali fyzicky, a to by se nám stávat nemělo. Vzhledem k vývoji jsem s odstupem času rád alespoň za bod. Ve druhém utkání jsme se také dopouštěli chyb, ale výkon byl naprosto odlišný a kvalitnější, a to především ve hře dopředu. Na rozdíl od prvního zápasu nám vyhovovala aktivita dopředu ze strany soupeře a mohli jsme tak chodit do „otevřené“ obrany. Nejvíce bych pochválil oba naše brankáře, kteří podali kvalitní výkony.

 

Sestava:

Schmitt, Veselý – Čuka, Hesoun, Kučera M., Sedláček, Marek, Šimák, Trkovský, Kučera D., Biskup, Koutník, Bouček, Sýkora, Hrubec, Řeřicha, Adam, Duchoslav, Hanzlík.