ÁČKO NA DOMÁCÍ PŮDĚ POUZE ZA 4 BODY

V neděli 7.10. odehrál elitní tým píseckého florbalu svůj druhý turnaj, a to na domácí půdě, kde změřil síly se Žďárem nad Sázavou B a FK Slovan Jindřichův Hradec.

V prvním zápase čekal písecké nevyzpytatelný soupeř ze Žďáru a nevěděli tak co očekávat. Soupeř bohužel hrál ze zatažené obrany a Písek tak musel dobývat obranu soupeře. V hale byla relativně mdlá atmosféra a v tomto duchu se neslo i celé utkání. Bohužel písečtí nedokázali udržet klid na holích a tím pádem si připravit nebezpečnější situace. Díky pár rychlým brejkům se však soupeře podařilo zlomit a Písek dokázal zvítězit v poměru 4:2.

Ve druhém zápase jsme věděli, že nás čeká velmi nebezpečný soupeř z Jindřichova Hradce s nejvyššími ambicemi. Do první třetiny vstoupili písečtí dobře, diktovali tempo hry a dokázali vstřelit jednu branku. Ve druhé třetině to byl naopak J. Hradec, který byl nebezpečnější a dokázal srovnat na 1:1. Ve třetí třetině bylo vidět, že chtějí oba týmy vyhrát a hra se přelévala z jedné strany na druhou, přičemž bylo vidět několik gólových situací. Oba týmy vstřelili po jednom a utkání tak skončilo remízou 2:2. Nutno říci, že oba brankáři předváděli fantastické zákroky a podrželi své týmy.

Komentář trenéra Michala Hanzlíka:

Dnes jsme chtěli opět bodovat naplno, což se nám nepodařilo, ale musíme uznat kvality soupeře. Mrzí mě, že jsme v prvním zápase nedopřáli divákům příliš pohlednou podívanou. Ve druhém zápase jsme přidali na obrátkách a zápas byl diametrálně odlišný od toho prvního. Hrálo se ve vysokém tempu a myslím si, že to byl florbal, který patřil kvalitativně do vyšších soutěží. Hráči nic nevypustili, hráli naplno, a především zodpovědně plnili pokyny směrem do obrany. Remízu jsme přijmuli s respektem k soupeři, který odehrál velmi kvalitní utkání. Budeme na sobě dále pracovat a už se těšíme na turnaj do Dolní Cerekve!

Videa:

Neproměněný nájezd – Michal Cigánek

[tm-pg-gallery id=“707″][/tm-pg-gallery]