MLADŠÍ ŽÁCI DNES NAVÁZALI NA SVÉ KVALITNÍ VÝKONY LETOŠNÍHO ROČNÍKU

V sobotu 6.4. pořádal písecký florbalový oddíl Floorball Club Písek přátelský turnaj mladší žáků, kam pozvali své největší konkurenty z Jihočeského kraje FBC Došwich Milevsko a Štíry České Budějovice, ale aby poznali úroveň i jiných krajů, tak na turnaj pozvali i pražské Black Angels, kteří mají ve světě florbalu velmi zvučné jméno. Často můžeme v českém florbalovém prostředí slýchávat, že Jihočeský kraj zaostává za ostatními, ale to dnes výše uvedené oddíly v mladších žácích vyvrátili! Oddíly hráli systém každý s každým a je nutno říci, že celý turnaj se odehrál v opravdu vysokém tempu a byly k vidění nádherné florbalové momenty. Po celý turnaj nebyl jasný vítěz žádného utkání, vzhledem k obrovsky vyrovnané kvalitě jednotlivých oddílů.

Písek nastoupil ke svému prvnímu utkání proti Milevsku a brzy se ujal vedení 1:0 a později přidal ještě další branku. Milevsko však dokázalo srovnat stav utkání na 2:2 a utkání začalo od začátku. Písek samozřejmě chtěl body ze zápasu získat pro sebe a vypadalo to nadějně, když vstřelil zhruba 5 minut před koncem branku na 3:2. Milevsko má však kolem sebe auru vítězství a po závěrečném tlaku se jim nejprve 90 vteřin před koncem podařilo vyrovnat a 10 vteřin před koncem utkání obrátit stav na konečných 4:3.

Do druhého utkání šli hráči odhodlaní porazit pražské Black Angels. Jednalo se o neuvěřitelně vyrovnaný zápas v obrovském tempu, ale písečtí měli přeci jen o něco větší odhodlání a během zápasu si dokázali vytvářet obrovské šance. Šance byly i na straně BA, ale fantastický Lukáš Bauer nepustil žádný míček za svá záda, píseckým se to povedlo hned 3x a po výhře 3:0 si hráči užívali zasloužených oslav.

Ve třetím utkání je čekali velmi kvalitní Štíři ČB a je třeba uznat, že v tomto utkání byly Štíři lepším, a především živějším celkem. Písek po těžkém utkání s Black Angels nedokázal najít další síly, a i přes touhu po zkorigování výsledku se museli smířit s prohrou v poměru 3:6.

Celkově se Písek umístil na 3. místě, ale kdo byl přítomný, tak mohl vidět, že takto vyrovnaný turnaj je u nás málokdy k vidění a nám nezbývá nic jiného než doufat, že právě tato utkání přinesou do našeho kraje košové soutěže v kategorii mladších a starších žáků.

Za náš oddíl děkujeme všem zúčastněným za účast, předvedené výkony, gratulujeme FBC Došwich Milevsko k prvenství na turnaji a budeme se těšit na další setkání!!!