GORILLACUP 2020

O víkendu 12. a 13. 9. se písecká mládežnická družstva zúčastnila florbalového turnaje Gorila Plzeň 2020. Jednalo se o tradiční předsezónní měření sil, které prověřilo hráče od přípravky až po starší žáky. Do Plzně zavítala i přes zhoršující se epidemiologický stav řada týmů zvučných jmen jako Tatran Střešovice, Sparta Praha, FBC Liberec a další. Písečtí tak mohli poměřit síly s českými top kluby.

Turnaj přípravek se odehrál formou jednodenního turnaje. Naši nejmenší hned v úvodním zápase potrápili papírového favorita a budoucího vítěze turnaje Tatran Střešovice. Ani osm vstřelených gólů však nestačilo na výhru a zápas prohráli v poměru 8:9. S bilancí jedné výhry, jedné remízy a dvou proher se přípravkáři umístili na celkovém čtvrtém místě a kromě nabytých zkušeností si z Plzně odvezli účastnické medaile.

Elévské kategorii hráčů a hráček do 11 let nepřál los a do základní skupiny jim přiřadil kvalitní soupeře z Liberce a Chomutova. Dvě vysoké prohry zanechaly hráčům šrámy na duši a tým trenérů měl plné ruce práce především s motivací hráčů do dalších utkání. Ani slibně se vyvíjející zápasy v předkole playoff a v zápase o umístění nedotáhli hráči do vítězného konce a bohužel tak nepocítili radost z vítězství.

Podobný průběh turnaje zažil i tým složený z mladších žáků a žákyň. Na rozdíl od elévů tým po prohraných zápasech ve skupině a v předkole zmobilizoval síly a v posledním utkání o umístění slavil výhru 4:2 nad družstvem OpenTeam z Plzně.

Největší radost trenérům a řadě fanoušků, kteří přijeli podpořit naše družstva, udělal tým starších žáků.  Zápasy ve skupině i ve čtvrtfinále měli od začátku do konce ve své režii a po třech výhrách stáli před branami finále. Bohužel jim stopku vystavil tým Prague Tigers, se kterým v semifinále prohráli 2:5. V boji o bronzové medaile došlo na jihočeské derby Písku proti Štírům z Českých Budějovic. Skandující hala viděla nespočet krásných kombinací píseckých hráčů, které hned čtyřikrát skončily gólem v síti soupeře. Štíři naopak nedokázali vsítit skvěle chytajícímu brankáři Písku žádný gól. Po výhře 4:0 se ze 3. místa radoval Floorball Club Písek.

 

Výsledky – přípravka:

Floorball Club Písek – Tatran Střešovice 8:9

Floorball Club Písek – FBC Plzeň 3:3

Floorball Club Písek – FBŠ Gorily Plzeň   3:1

Floorball Club Písek – Prague Tigers      2:6

Výsledky – elévové:

Floorball Club Písek – Florbal Chomutov 2:11

Floorball Club Písek – FBC Liberec         4:26

Floorball Club Písek – Bivoj Litvínov       6:8

Floorball Club Písek – FBŠ Gorily Plzeň   5:9

Výsledky – mladší žáci:

Floorball Club Písek – FBC Liberec         2:8

Floorball Club Písek – FBŠ Gorily Plzeň   0:2

Floorball Club Písek – Prague Tigers      2:10

Floorball Club Písek – Open Team         4:2

Výsledky – starší žáci:

Floorball Club Písek – Prague Tigers        4:1

Floorball Club Písek – FBC Plzeň            4:0

Floorball Club Písek – FBŠ Gorily Plzeň   4:1

Floorball Club Písek – Prague Tigers      2:5

Floorball Club Písek – FBC Štíři České Budějovice  4:0

Komentář trenérky Lucie Predajňové (Elévové):
Soupeř nám ukázal spoustu nedostatků, na které se musíme jako kategorie zaměřit. Věřím, že se soupeřům při pilné práci budeme moct za pár let vyrovnat. Děkujeme pořadatelům za uspořádaný turnaj!

Komentář trenéra Lukáše Cendelína (Mladší žáci):
Mladší žáci odjeli na Gorilla Cup hlavně pro získání zkušeností. Stejně jako týden předtím na Dragon Cupu, byl největším problémem pětkový florbal. To se ještě potřebujeme doučit. Děkujeme pořadatelům za skvěle uspořádaný turnaj a soupeřům za férové zápasy.