Juniorky doma úspěšné jen napůl

Písecké juniorky se na úvod sezóny představily v písecké obloukové hale. Čekaly je týmy ze Soběslavi a Týna n/V.

První zápas rozehrály domácí florbalistky slibně a v 1.třetině se postupně prosadily Zobalová, Švecová a Říhová. Bohužel soupeřky dvakrát dokázaly odpovědět a stav byl 3:2. Dvougólový náskok Písku dala střelou z půlky Brousilová, ovšem to bylo od Písku vše. Hráčky ze Soběslavi převzaly střelecké otěže zápasu a 2 vteřiny před koncem druhé části šly do vedení 5:4. Ve 3.třetině padl jen jeden gól a to do písecké branky. Proto se nakonec radovala Soběslav z vítězství 6:4.

Zápas s Týnem n/V přinesl spousty gólů. Po první třetině byly ve vedení hráčky hostí 3:2. Ve druhé třetině vzaly písecké florbalistky zápas do svých rukou a dostaly se do vedení 6:5. Poslední část juniorky z Písku zcela ovládly a vyhrály s přehledem 10:5. Za zmínku stojí 6 gólů písecké Kateřiny Zobalové, která výraznou měrou pomohla k prvním bodům v lize a po dvou kolech na 2.místo v lize.

  • Banes Florbal Soběslav 4:6

Branky Písku: Zobalová, Švecová, Říhová, Brousilová

  • Tygřice MLADÝCH NADĚJÍ Týn n/V 10:5

Branky Písku: 6x Zobalová, Kupcová, Rejšková, Váňová, Čyhura

Sestava: Kozáková – Švecová, Brousilová, Říhová, Hovorková, Zobalová, Váňová, Čyhura, Pěničková, Kupcová, Rejšková, Dudáčková

Komentář trenéra M. Hrubce: Vstup do sezóny se nám vydařil. Oproti zaváhaní se Soběslaví jsme to proti Týnu dokázali napravit. Musíme se více zaměřit na obranu. Do útoku se dokážeme dostat a prosadit se, ale v obraně často hoříme. Čeká nás hodně práce. Liga bude velice vyrovnaná a budeme se s holkama snažit uspět.