PÍSEČTÍ ZVLÁDLI DERBY SE STRAKONICEMI

V rámci 3. ligového kola se vydal písecký A tým na tradiční derby do Strakonic. Písečtí očekávali fyzicky velmi náročné utkání, a to se potvrdilo. Začátek utkání byl opatrný a do první velké šance se dostal písecký Měřička, ale netrefil odkrytou branku. Chvilku poté si do středu vytáhl míček Špírek a vstřelil první gól utkání. Poté se hrálo delší dobu bez branek a až pár minut před první sirénou zvýšil vedení Písku nenápadnou střelou Staněk. Vstup do druhé třetiny byl o něco výživnější. Nejprve snížil Harman, poté se trefil Kolínský a následně opět snížil Šavrda. Ve druhé třetině už se však několikrát trefili pouze písečtí, když dokázali několikrát dobře vyřešit rychlý přechod do útoku a vytvořili si náskok 6:2. Ještě bláznivější byl začátek třetí třetiny. Písečtí dostali v krátkém sledu hned čtyři tresty a Strakonice toho dokázali zkušeně využít, a tak bylo necelé tři minuty po zahájení třetí třetiny srovnáno na 6:6. Následoval time out Písku a restart jeho dosavadní dobré hry. Hra se opět přelévala ze strany na stranu, ale Kolínský dokázal využít přesilovou hru a opět vrátil Písku vedení. Čtyři minuty před koncem si písečtí nepokryli brankoviště a Harman svým druhým gólem znovu vyrovnal utkání. Ve vyhecované atmosféře se písečtí nechtěli spokojit s remízou. Tři minuty před závěrečnou sirénou se na polovině hřiště klasicky protáhl Měřička, naservíroval přihrávku Špírkovi a ten zkompletoval hattrick a zasloužil si titul nejlepšího hráče utkání. Více branek už v utkání nepadlo a Písek si tak připsal velmi cenné 3 body do tabulky.

 

Sestava Písku:

Dvořák, Tvrdík – Lešek, Mikeš, Kolínský, Šebelle, Cigánek, Měřička, Špírek, Biskup, Staněk, Kučera M., Petroušek, Mixan, Cendelín, Štěpán

 

Komentář trenéra Hanzlíka:

Očekávali jsme velmi náročné utkání, a to se potvrdilo. Tak jako vždy byly na hřišti i obrovské emoce z obou stran, ale to si myslím k derby patří. S naším výkonem jsem relativně spokojený. Kluci plnily taktické pokyny a troufám si říct, že nebýt zbytečných vyloučení na začátku třetí třetiny, tak bychom si utkání pohlídali. O to víc si ale vítězství cením, že kluci dokázali stále dobře pracovat a dotáhli utkání do vítězného konce. Jsem rád, že si našli cestu na utkání i věrní písečtí fanoušci.