VYHODNOCENÍ ZPĚTNÉ VAZBY RODIČŮ

V minulém týdnu byly rodičům mládežnických kategorií mini přípravka až dorostenci zaslány dotazníky týkající se jejich spokojenosti či nespokojenosti vzhledem k aktivitě klubu v aktuální nestandartní době. Rodiče nám odpovídali na následující dotazy:

  • Začneme pozitivně! Najdete alespoň jednu pozitivní věc, která Vám doba karantény/nouzového stavu přinesla? Určitě něco najdete 🙂
  • Vyhovuje Vám nastavení individuálních plánů/tréninků/výzev, která jsou nastavená klubem? Změnili byste to nějak?
  • Byly pro Vás zajímavé a zúčastnili jste se jednotlivých výzev či soutěží jako např. cesty za pokladem, cesta na Gothii, Písecká Cesta, klubový kvíz atd.?
  • Jak motivujete a daří se Vám Vaše děti vést ke sportovní aktivitě? Jak k té organizované klubem či té neorganizované? Jsou hráči samostatní v plnění nebo je musíte k aktivitě „nutit“?
  • V případě, že se Vám Vaše dítě nedaří motivovat k pohybu, tak kde si myslíte, že je hlavní problém a je nějaká cesta, jak bychom Vám s tím mohli pomoci?
  • Je podle Vás komunikace mezi klubem a rodiči/hráči dostatečná? Máte pocit, že Vám neunikají žádné důležité informace?
  • Je něco, co Vám v klubu či aktivitách chybí?
  • Je něco v čem bychom se Vám mohli pokusit pomoci? S čím si nevíte rady?
  • Máte pro nás jakoukoliv zpětnou vazbu? Myšlenka, kritika, cokoliv?

Celkem se nám vrátilo 40 vyplněných dotazníků, a to znamená zpětná vazba za 50 hráčů, neboť někteří rodiče odpovídali za sourozenecké dvojice. Cíl dotazníků byl jasný. Zjistit s čím jsou naši rodiče spokojeni, co jim dělá problémy v motivaci dětí, co bychom pro ně mohli udělat, a především nás zajímaly jejich myšlenky, nápady a „touhy“. Na tyto dotazníky budou navazovat ještě online schůzky s rodiči po jednotlivých kategoriích, kde budeme s rodiči detailněji probírat dotazníky a zodpovídat na jejich dotazy.

Po přijetí dotazníků následně proběhlo zpracování dotazníků a následná trenérská online schůzka, kde jsme témata probírali a vyhodnotili, jak budeme dále postupovat.

Zde tedy poskytujeme krátké shrnutí a průřez odpověďmi, co jsme zjistili a jak budeme nadále s těmito informacemi nakládat:

KOMUNIKACE

Několikrát jsme zaznamenali, že je často nevyhovující špatné upozornění na komunikaci na členské sekci či ji rodiče nepravidelně navštěvují a více jim vyhovovala mailová komunikace, ke které jsme už v poslední době i přešli, jak jste si mohli všimnout. Zde máme pro všechny řešení. V první chvíli přijde asi zděšení, ale věříme, že až Vám vše ukážeme, tak budete maximálně spokojeni a ušetříme Vám spousty práce s hledáním informací. Od nového ročníku budeme přecházet na nový model členské sekce. Proč? Nemá cenu říkat, že aktuální model členské sekce je vhodný, ale spíš naopak. Nebyl to zdařený krok, a proto ho chceme maximálně napravit. Nová členská sekce je profesionální program určený přímo pro sportovní kluby, vytvořený přímo pro ně a kde se následně bude tvořit veškerá agenda klubu. Platby, upozornění, kalendář, termínová listina, komunikace a vše co Vás napadne. Dalo by se říct, že vše budete mít nově v této členské sekci. Nejpodstatnější je to, že k této sekci je i aplikace a ke všemu novému dění dostanete automaticky upozornění do Vašich telefonů. Vše Vám bude včas prezentováno a připraveno k Vaší maximální spokojenosti.

Kromě tohoto upozornění však bylo z 99 % uvedeno, že komunikace je naprosto dostatečná a jste dostatečně informováni. Ještě bychom rádi upozornili, že v případě, že máte problémy s technickými záležitostmi v rámci aplikací atd., tak nás můžeme kdykoliv kontaktovat.

VÝZVY / SOUTĚŽE

Zde jsme zaregistrovali opět relativní spokojenost, ale zaznamenali jsme i spousty zajímavých nápadů. Žádané byly znovu zavedené projekty typu cesty za pokladem a to i např. v jednodušších formátech, ale častěji, a to především pro menší hráče a určitě se budeme snažit vyhovět. Další častou poznámkou byl fakt, že soutěže hráče baví více, pokud je zde soutěžní prvek mezi konkrétními družstvy či skupinami. Nyní už chystáme novou soutěž, který by měla být spuštěna v příštím týdnu a věříme, že si zde každý přijde na své. Můžete se těšit na soutěživost, týmovost, individuální výkony a odměny, zajímavé a jednoduché úkoly.

Také jsme zaregistrovali, že byla často zmiňovaná náročnost písecké cesty. A ano souhlasíme. Cesta je náročná, ale byl to také cíl. Většina výzev byla relativně lehce plnitelných a zde si všichni naopak musí „máknout“ a ukázat vůli ke splnění. Pochopitelně někomu to zabere více času, někomu méně, ale ukáže to vůli hráčů a hledání cest ke splnění. Samotní trenéři se shodli, že není od věci mít náročnější úkoly a prokázat odhodlání ke splnění a cestu by i přes mírnou nespokojenost neměnili. „Osobně si myslím, že nejen ve sportu, ale i v životě je někdy třeba prokázat, že umíme překonávat i velmi náročné překážky. Ve svém okolí se však často setkávám s tím, že lidé nejsou schopni a ochotni překonávat i náročné překážky, ale spíše si vybírají pro ně jednodušší cesty, které jsou pohodlnější. Zde bych nerad někoho „pohoršoval“ či „moralizoval“, ale chtěl bych vysvětlit hlavní myšlenky náročnosti písecké cesty“ (Michal Hanzlík).

SPOLEČNÉ TRÉNOVÁNÍ

Často bylo zmiňováno, že už netrpělivě vyhlížíte společné tréninky, a to nejen v hale, ale i venku. Jsme moc rádi, že máte do tréninků chuť, ale musíme společně vydržet. Klub a jeho hodnoty jsou samozřejmě nastavené tak, že respektujeme a budeme respektovat vládní nařízení, ale jakmile to bude možné, tak si můžete být jistí, že společné tréninky znovu zavedeme, tak jako tomu bylo např. v prosinci.

UTVÁŘENÍ DVOJIC / SKUPINEK / MOTIVACE VÝSLEDKEM

Jedno z nejčastějších témat byl fakt, že hráči nemají často vůli k plnění individuálních tréninků, protože není taková motivace jako když jsou ve skupince či alespoň ve dvojici. Souhlasíme! Dalším faktem ve zpětné vazbě byl ten, že když je potřeba zaslat výsledek tréninku, tak je to určitá zodpovědnost pro hráče i vůči ostatním. Proto počínaje zítřkem bude jeden trénink týdně zadáván tak, aby si hráči hledali parťáka na plnění. Vždy to budou konkrétní úkoly a na Vás, respektive na hráčích bude následně to, aby si svého parťáka našli. Tréninky se vždy budeme snažit zadávat minimálně den dopředu, aby byl čas na „hledání“. Dalším tréninkem jedenkrát týdně bude trénink s měřitelným výsledkem. Zaslání zpětné vazby trenérovi, který bude následně např. časově měřitelné výkony zpracovávat a hráčům ukazovat, aby měl větší přehled o jejich výkonnosti a plnění tréninků.

ONLINE TRÉNINKY

Velmi žádané „zboží“ byly online tréninky, aby hráči znovu získali kontakt se spoluhráči a trenérem. Jsme rádi za tuto zpětnou vazbu a určitě jsme této formě nakloněni, proto jsme se rozhodli tuto formu začít využívat u všech kategorií od mini přípravky až po dorostence. Trenér Vám vždy dostatečně dopředu zašle odkaz na online trénink. Tréninky budou trvat zhruba 60 minut a budou v pravidelných termínech každý týden. Časově se budeme snažit vycházet z klasického tréninkové režimu, či případně nastavit ideální podmínky pro připojení. Jak takový trénink vypadá? Trenér má zapnutou kameru, stejně tak všichni hráči a držíme se pokynů trenéra a „makáme“. Vlastně je to stejný způsob jako distanční výuka, takže bychom všichni na tuto formu měli být vybavení a připraveni na ni. Všichni dostanete konkrétní informace od Vašich hlavní trenérů. Všechny kategorie budou mít online trénink minimálně 1x týdně a někdy vícekrát.

SHRNUTÍ HLAVNÍCH AKTUÁLNÍCH INFORMACÍ

Tréninky většiny kategorií budou probíhat 3x týdně. Jedenkrát online, jedenkrát ve dvojicích, jedenkrát s výsledkovým prvkem. Kategoriím elévové a starší budou tréninky vkládány do XPS a odkazy zasílány do XPS a také na skupiny WhatsApp či do emailů. Kategorie přípravek a mini budou dostávat informace na WhatsApp a do mailů. O konkrétních informacích Vás budou kontaktovat Vaši hlavní trenéři. Výzvy a soutěže budeme dále vytvářet a již brzy se můžete těšit na celo klubovou 20denní výzvu. Zkusíme zapojit soutěžní prvky a získat větší motivaci!

Věříme, že nejen výše uvedené, ale i další poznatky z Vašich odpovědí postupně dokážeme aplikovat a společně pomůžeme naše hráče ještě více rozpohybovat. Všem děkujeme za Vaši spolupráci a budeme se těšit na naše online setkání.