Cesta za historií města Písek

V době „covidové“ se snaží florbalový klub neustále zabavovat své členy, nenechat je na místě, ale v pohybu. Obvykle jsou právě výzvy nebo cesty přírodou sportovního rázu. Tentokrát se vydali členové Fbc Písek na trochu jinou výpravu a to za pokladem a historií královského města Písku. Nejenom pohyb je pro výchovu mladých florbalistů důležitý, ale i všestrannost. O víkendu (20. – 21. 3.) si florbalisti s rodinou mohli projít připravenou cestu s duchem historie Písku. Jak by řekl hlavní trenér Fbc Písek „chceme, aby naši hráči znali město, kde se založil náš klub“.
Putování začalo u Svaté trojice, kde účastníci našli první kartu s hádankou a fotografickou indícií dalšího místa, to byl také princip celé cesty. Rozluštit hádanku a k tomu splnit pohybový úkol. Mezi hádanky byly například: spojuje dvě části města, dříve se jmenoval jelení (Starý kamenný most); i díky vodě můžeme svítit, zeptej se rodičů, kdo byl Křižík (Vodní elektrárna); nejužší ulička (Hradební ulice); shromaždiště historie nejenom Písecka (Prácheňské muzeum); sedící muž – socha v Palackého sadech (František Palacký) nebo najít sochu tří zvířat (savec, 2 plazi) představující bitvu. Úkoly byly spojené vždy s místem další indície. Účastníci například museli přeběhnout most tam a zpět; hodit do kašny minci a něco si přát; udělat 30 dřepů u sochy lva, aby byli dostatečně silní, když by se náhodou objevil.
Cesta trvala okolo hodiny a půl a končila v hradebním příkopu – Parkány. Kde florbalisti nenašli medvěda, ale pentagram se vzkazem. Odměna tedy nebyla materiálního rázu, ale spíše uvědomění a získání nových vědomostí, zážitků a otevření nejenom dětských očí při každodenních pochůzkách po městě. Byla to jiná cesta po města – převlečená do historického hávu se zábavou a luštěním.
Víkendová akce je za námi a před námi jsou další sportovní výzvy nebo i cesta s florbalovým velikonočním zajícem.