BLACK VS GREEN

Písečtí florbalisté mají za sebou další celoklubovou soutěž, do které se zapojilo 197 našich členů!!! Tentokrát se celý klub rozdělil na 14 dní na týmy Black a Green a během čtrnácti dní mezi s sebou soutěžili v různých soutěžích. O co tedy přesně šlo a jak to celé vznikalo? Pojďme krok za krokem.

Krok 1 = Plánování

Chtěli jsme vytvořit soutěž, kde budou hráči mezi sebou soupeřit, budou mít své vzory, úkoly budou plnitelné, ale budou muset pracovat každý den, aby pomáhali svému týmu k vítězství. Jak na to? Nechali jsme se inspirovat naším partnerským klubem Tatran Střešovice a po jejich vzoru rozdělili celý klub na dvě části. V našem případě Black a Green. Pak už začalo vymýšlení organizace. Každý den nový úkol, každý den úkol zadáván za pomoci videí, všechny úkoly mají kategorizovanou náročnost dle věku, vybrat dva kapitány, každý den večer vyhlášení výsledků formou videa a mohli bychom pokračovat.

Krok 2 = Organizace

Prvním krokem bylo oslovení kapitánů. Těmi byli Kuba Mikeš a Ondřej Štěpán. Kluci na tuto prosbu ihned kývli a mohli jsme pracovat. Vymysleli jsme 14 úkolů/výzev, natočili k nim potřebný materiál a následně rozdělili všechny naše hráče do družstev. Jak? Všechny kategorie jsme postupně zadávali do generátoru na vytváření družstev a jako poslední byli nalosováni kapitáni. Obsazení družstev tedy bylo jasné! Všem našim členům byly zaslané informace, jak bude soutěž probíhat, seznam s rozdělením družstev atd.

Krok 3 = Soutěžení

První den soutěže a jdeme na to! Po dobu čtrnácti dní se naši členové mohli těšit na úkoly jako přeskoky přes švihadlo, jízda na kolečkových bruslích, střelba na přesnost, ale také třeba úklid domácnosti a mnoho dalších. Všichni soutěžící zasílali své výkony dle pravidel do svých skupin a rozhodčí jim na základě splnění či nesplnění zaznamenávali body. Spousty fotek či videí bylo opravdu nápaditých a zajímavých. Soutěžilo se každý den mezi 8:00 – 21:00. Hned po ránu dostali soutěžící instrukce a večer se mohli těšit na video výsledky z dalšího dne.

Krok 4 = Cíle a výsledky

Cílem bylo každý den posbírat co nejvíce bodů pro svůj tým. Celkovým vítězem se však nestal tým, který vyhrál v nejvíce dnech, ale tým, který dokázal za 14 dní posbírat vyšší množství bodů. Už první dny zaznamenali úspěch, kdy se v každém týmu zapojilo více než polovina soutěžících. První den vyhrál tým Green a začal boj. Na skupinách se začalo „hecovat“, spolupracovat atd. Kapitáni se museli ohánět, aby psali, volali a lákali své svěřence k získávání dalších a dalších bodů. V celkovém měřítku z toho vyšel lépe kapitán týmu Green Kuba Mikeš, který dokázal svůj tým dovést k vítězství ve všech čtrnácti dnech a ovládnout tak tuto soutěž. Výsledky však byly několikrát velmi těsné a do posledních chvil nebylo jasné, kdo zvítězí v jednotlivých výzvách.

A jaké byly ty hlavní cíle?

Hlavním cílem bylo samozřejmě ukázat všem našim členům, že i když aktuálně nemůžeme na hřiště, tak v sobě stále máme chuť soutěžit, bojovat za svůj tým, radovat se z vítězství nebo být zklamaný z proher. To je všem sportovcům přirozené. Spousty našich členů se znovu aktivně zapojilo a pomáhali svým týmům k co nejlepším výsledkům. Znovu spolu všichni museli začít spolupracovat a oživila se komunikace v interních skupinách jednotlivých kategorií. A co je nejvíce? Opět se ukázalo, že je nás velké množství a ani v této době nejsme na nic sami a můžeme se podporovat navzájem. Před soutěží si hlavní organizátoři dali za cíl aktivně zapojit alespoň 50 % členů. Soutěžit nás mohlo až 224. Aktivně se jich zapojilo 197. Posuďte sami, zda jsme cíl splnili a zda tato soutěž nestojí v budoucnu za zopakování v pozměněné formě.

 

Velké díky patří všem zúčastněným hráčům, trenérům, organizátorům a rodičům, kteří podporovali své děti. Určitě patří velký díky i našemu partnerskému oddílu Tatranu Střešovice za prvotní inspiraci. Věříme, že se soutěž našim členům líbila a těšíme se na další výzvy a soutěže s Vámi.