WANTED – aneb ztratil se dravec z loga florbalového píseckého klubu

Již před týdnem se po Písku linula zpráva, že ulítl dravec z loga florbalistů a tím i začala detektivní pátrací stezka. Stezka v Píseckých horách. V první květnový víkend se mohl kdokoliv zapojit do hledání ztraceného dravce. Stezka nebyla určena jen pro členy klubu, ale i pro širokou veřejnost. A jak celá cesta vypadala?

Pro účastníky WANTED stezky byla první indície U třech rybníků, kde se dozvěděli, že dravec mohl ulítnout směrem k vodě, do lesa nebo do skal. Správnou cestu ví jen sám dravec. Někteří detektivové měli správný instinkt a vydali se rovnou směrem do skal. Tato cesta končila na kopci Bejčák a účastníky mohla potěšit placka florbalového píseckého klubu. A co další cesty? Cesta k vodě vedla k rybníčku u obory s muflony. Bohužel, tato cesta nebyla správná a malí detektivové se mohli vrátit zpět na rozcestí nebo se dostat přes nápovědu na lesní cestu. Cesta do lesa nebyla také špatná varianta, ale nutila k větším sportovním výkonům Všechny tři cesty byly poseté stopy ztraceného dravce, ale také úkoly, které měly posilnit malé detektivy. Jaké úkoly se mohly plnit? Účastníci si zkusili postavit hnízdo pro dravce, zkoušeli mrštnost, ale i úkoly na poznávání přírody, kde se dravec mohl vyskytovat – vyrábění stop stromů nebo povídání o lesních oplocenkách. Připomněli jsme i historii dřívějšího lesního divadla. Chceme poukázat na to, že Floorball Club Písek je všestranný klub, záleží nám na pohybu dětí, ale také na povědomí o okolním světě.

 

Komentář organizátorky akce Anny Vodsloňové:

Wanted stezka nebyla rozhodně poslední. Motivuje nás nadšení dětí a také přístup rodičů. Dnešní doba je těžká a myslíme si, že každá příležitost zpestření je užitečná – pro tělo i mysl.