Shrnutí víkendu 23.-24.10

Muži tentokrát odehráli divizní utkání mimo svůj domov. V sobotu vyrazili do Plzně, kde se utkali s Gorilama. Hned na začátku utkání si dokázali nad soupeřem vytvořit pěkný odskok, který se jim ale nepodařil udržet a museli se tak vyrovnat s hořkou prohrou 4:5. Naopak o něco mladší hráči z kategorie dorostenců vyrazili do Prahy, kde je čekal souboj o postup do prvního výkonnostního koše. Obě utkání zaslouženým výkonem vyhráli a příští kolo budou doma hostit první výkonnostní koš! O víkendu se odehrálo i další kolo elévské ligy. Draci v prvním výkonnostním koši vyrazili do Milevska, kde odehráli 4 utkání, ve kterých třikrát dokázali zvítězit ale v posledním utkání bohužel podlehli proti Strakonicím 2:4. Žraloci se vydali do Budějovic. Tým složený pouze z holek nenechal soupeři na hřišti kus prostoru a zaslouženě vyhrál všechny tři utkání. Naopak Tygři jeli o kus dál do Kaplice, kde jednou remizovali, jednou vyhráli a jednou prohráli. Přítomní trenéři si jejich výkony chválili a i z finálních výsledků vyplývá, že se jednalo o vyrovnaná utkání!

Komentář trenéra Michala Hanzlíka k turnaji dorostenců:
Dnes jsme chtěli získat 6 bodů, a to se nám i podařilo. V obou utkáních jsme byli dobře disciplinovaní v obraně a dokázali k tomu přidat i pěkné útočné kombinace. Především druhé utkaní bylo náročné a Wizards odehráli skvěly zápas. Naši kluci ale zahráli kvalitně a utkaní jsme zvládli. Skvěle se prezentoval při svém letošním debutu brankář Kuba Homola. Snad budeme mít možnost zahrát si 1. koš a pořadatelství nás nepošle do 3. koše.

Komentář trenéra Michala Hanzlíka k zápase Á-týmu proti Gorilám:
Velmi náročné utkání, které jsme očekávali. Plzeň je výborná v útočné fázi a snažili jsme se jí to znepřijemnit zodpovědnou obranou, což se nám dlouho dařilo. Bohužel jsme dali soupeři příliš moc přesilových her a dostali tak soupeře více do hry. Následně jsme přestali dostatečně držet míček na našich čepelích a soupeř dokázal využít tlaku. Škoda neproměněných šancí v době utkání, kdy jsme vedli vyšším rodzdílem a nepovedlo se nám náskok zvýšit. Díky soupeři za férové utkání.