Víkend 27.-28. nabídnul opět píseckým hráčům spoustu zápasových zkušeností!

V sobotu večer odehráli v obloukové hale tradičně chlapi. Tentokrát vyzvali Hradec a bylo se na co hned od začátku dívat. Po špatných rozehrávkách v obraně se Hradec v první třetině dostal do vedení 2:0 a na tribuně začala panovat nervozita. Svěřenci Michala Hanzlíka vyslechni trenérské pokyny a do druhé třetiny vstoupili se značným sebevědomím na balónku. Neuplynulo ani 5 minut a my jsme již slavili druhý gól a vyrovnání po krásné střele od kapitána Jakuba Mikeše. Pár minut na to přišlo vyloučení a s ním i trestné střílení, které Pavel Šebelle bohužel neproměnil. Do třetí části jsme šli za výsledku 4:2, kdy jsme již kontrolovali hru a dovedli ji do vítězství 6:3.

Komentář Michala Hanzlíka k utkání Á-týmu proti Hradci: Během celého utkání jsme byli více na míčku a snažili se kontrolovat hru. Hradec nám to znepříjemňoval důraznou, ale férovou hrou. Dokázali jsme si vytvořit hodně gólových příležitostí, ale skvěle chytající brankář hostí nám bránil v jejich proměňování. Trpělivou hrou jsme utkání otočili a zvládli. Díky soupeři za kvalitní a férové utkání.

Další, kdo se v sobotu představil byly naše elévky, kteří vyrazili do Českých Budějovic porvat se o postup do druhého koše! V prvním zápase proti Milevsku vyhráli 3:0. Druhé utkání proti FA VSK Slavia JU Č. Budějovice skončilo remízou 4:4 a poslední zápas proti žákyním ze Štírů jsme těsně vyhráli 5:4. Dvě výhry a jedna remíza znamená pro holky posun do druhého výkonnostního koše a my jím tímto gratulujeme!!

Elévští draci vyrazili v neděli do vzdálenějšího Hradce, kde odehráli tradičně první koš. Ve všech čtyřech zápasech nenašli kluci přemožitele a po výhrách 3:2, 5:0, 4:0 a 4:3 si udrželi post nejlepšího týmu elévů v kraji! Dobrá práce kluci.

Druhý tým elévů se naopak ukázal na palubovce strakonické haly, kde odehrál pouze dvě utkání. Jeden tým se z důvodů marodky nemohl zúčastnit. Utkání s domácími Strakonicemi remizovali 0:0 a proti Katovicím bohužel podlehli 1:3. Škoda remízy, která poslal Tygry o koš níže.

Žákyně prožili dobrodružný turnaj, kdy jihočeský kraj totiž ten den postihl lehký blizzard a bohužel při příjezdu do nafukovací haly v Budějovicích se nad hrací plochou tíhou mokrého sněhu začal propadat strop. Pořadatelé adekvátně zareagovali a přesunuli turnaj do nedaleké haly (naštěstí) a turnaj mohli v klidu odehrát. V prvním zápase holky porazily vysoko Soběslav 10:1 a proti Štírkám z Budějovic probíhal podobný scénář, kde jsme vstřelily 8 gólů a inkasovali pouze dva. Stržka opět ukázali parádní výkon a drží si zatím 6 vítězství v řadě.

Nedaleko žákyň hráli i naši strži. Ti se po minulém kole propadli do druhého koše a zde ukázali, že do druhého koše nepatří. Tým složený z mladších žáků a starších žáků porazil Štírský žlutý tým vysoko 14:0, kde svoji střeleckou formu ukázal starší žák Matěj Šerák, který si připsal až 10 kanadských bodů (7+3). V druhém zápase proti druhému týmu z Budějovic nás trápila lehce koncovka, ale i tak jsme dokázali zápas dovést k vítěznému konci. Poslední zápas s Hradcem měl podobný průběh jako s druhým týmem Štírů. Zde musíme vychválit gólmanku Hradce, která spoustu šancí Písku spálila na popel. Po dlouhé kontrole hry za stavu 7:2 jsme se rozhodli jít do hry v šesti, která nám bohužel nevyšla a utkání skončilo za stavu 7:3.  Strži se tak vrátili zpět do prvního koše. Gratulujeme.

Předposlední tým, který o víkendu řádil byli junioři, kteří zde pravidelně jezdí ve složení s dorostem. V obou zápasech předvedli kluci stabilní výkony a po výhrách 10:1 a 8:3 si drží první místo v tabulce.

Víkend zakončili naše ženy, které v Pelhřimově odehráli dva velmi pěkné zápasy, kde zaznamenali jednu těsnou prohru 2:3 proti Hradci a se Světlou n/S podlehli 5:3. Nutno podotknout, že v minulém zápase holky s Hradcem podlehli 2:8 a se Světlou n/S 2:7.
Věříme, že ženy budou ve svém posunu pokračovat!