Shrnutí víkendu – 17.9. – 18.9.

MUŽI A

Písecké áčko v neděli odehrálo 2. kolo Divize B, kde narazilo na plzeňské Gorily, kteří byli na domácí půdě při chuti. S prohrou 15:6 se z Plzně neodjíždělo zrovna dvakrát nejlépe, ale můžeme si chuť spravit další víkend doma proti Panthers PRAHA B U23

Komentář trenéra Michala Hanzlíka k utkání s Plzní: Prvních 10 minut na nás soupeř vlétl a vůbec nás nepustil do zápasu. Gorily ukázali florbalovou kvalitu, ale především obrovskou chuť zvítězit. Nadruhou stranu pochvala pro naše kluky, že to úplně nezabalili a pořád chtěli hrát. Věřím, že nás to probere do dalších kol. Děkujeme soupeři za dnešní facku a férové utkání.“ 

JUNIOŘI

Juniorka hraje tento rok jihočeskou druhou ligu, kterou převážně hrají naši dorostenci, kteří je doplňují. V prvním turnaji jim los přiřadil soupeře ze Strakonic a Kaplice. V obou zápasech si se soupeřem poradili a drží si zatím první místo v tabulce. Uvidíme jak se jim bude dařit nadále.

STARŠÍ ŽÁCI 

Na domácí půdě se odehrál i první ligový turnaj starších žáků, který hostil 1. výkonnostní koš, ve kterém se představili týmy z Strakonic, Milevska a Českých Budějovic. Hráči zde zaznamenali dvě výhry jednu remízu a jednu prohru. Nicméně vysoká výhra ve třetím zápase v tu chvíli nad neporaženými Štíry zamíchala finálním pořadím koše. Nakonec písečtí první koš vyhráli a bude teď na nich v dalším turnaji předvést odpovídající výkony.

Komentář trenéra Matyáše Reichla k celému turnaji: „Do prvního i druhého zápasu ligy jsme nevstoupili zrovna dobře. Nedisciplinovaným výkonem a naivním přístupem nás soupeř tvrdě trestal a my se tak zbytečně trápili. Ve třetím jsme změnili celkové tempo hry, i když musím uznat, že tomu výrazně pomohlo tradiční derby a i přes pár chyb jsme dokázali soupeře výrazně tlačit a proměňovat naskytnuté šance. Poslední zápas jsme se dle mého zase přizpůsobili pomalejšímu tempu hry ale výrazně jsme byli jistější na balónku což nám pomohlo k celkovému vítězství.

DOROSTENKY

První turnaj vyslal písecké holky do daleké Třeště, kde se utkali s Rudý Dračice MLADÝCH NADĚJÍ Týn a Dačicema. První utkání se střelecky prosadila Tereza Kapinusová, která vstřelila pět ze šesti branek, které pomohli celkovému vítězství 6:3 nad soupeřkami z Týna. Proti Dačicím se prosadilo více hráček a s vítězstvím 11:2 odjížděli do Písku s šesti body.