S florbalem do Pohádkového lesa

Dne 24. 9. 2022 se konal druhý ročník pohádkového lesa. Stezka se uskutečnila na naučné stezce nad Lesovnou. Brána do lesa plného neobyčejných bytostí se otevřela v dopoledních hodinách. Příznivci florbalu, ale i veřejnost mohla vstoupit do pohádkového lesa s připravenými úkoly na šesti stanovištích.

Byl to den, kdy se z florbalistů stali pohádkové bytosti a děti si mohly vyzkoušet i jiné aktivity, než s holí a míčkem ve sportovní hale.

Na prvním stanovišti vítala trenérka „mumie“ Anička s Aničkou mini čarodějnicí, rozdávaly kartičky pro plnění úkolu a vedly k pohádkovému kvízu na rozehřátí. Pak účastníci putovali k dalším pohádkovým bytostem do tajů Píseckých hor. Úkoly rozdával i šéftrenér „černokněžník“ Hanzi. Ten si připravil vaření zvířecích lektvarů, a to by bylo, aby nebylo – bylo: protažení svalů v podobě převtělení do hada, žáby či pavouka. A jaké další bytosti vás čekali? Mimoňové, Křemílek a Vochomůrka nebo Šmoulové. Na stanovištích jste si vyzkoušeli obratnost, trefování míčků do terče, postřeh. Jako perlička stezky bylo poslední stanoviště, které si připravil Honza Kadlec se synem Honzíkem, zdravotník FbC Písek. Úkol pod názvem: odchytová stanice – děti se snažily polapit divoké zvíře, a to pomocí injekčních stříkaček plněných vodou. Stezka byla doplněna vědomostními podúkoly pro děti i dospělé.

Pohádkový les navštívilo přes 50 dětí s doprovodem. Za vysokou účast děkujeme a těšíme se na další realizaci mimoflorbalových aktivit.