Dominik Suchan: „Mohl jsme předvést více, ale také nemůžu říct, že bych nestíhal.“

Dominik Suchan jako jediný z dorostenecké kategorie absolvoval kemp talentované mládeže v Nymburku. Jak kemp probíhal? Na co byl zaměřený? Vše se dozvíte v rozhovoru níže.

Ahoj Dominiku, jako jediný z kategorie dorostu jsi dostal možnost zúčastnit se výběrového kempu talentované mládeže. Kde a kdy se kemp konal a jaký byl jeho průběh?

Ahoj, kemp talentované mládeže se konal minulý týden v Nymburku od čtvrtka do neděle. Hned ve čtvrtek jsme začali prvním tréninkem, u kterého jsme se měli zaměřit na přechod do útočného pásma. Stejně zaměřený byl potom i páteční den. V sobotu byly v plánu tři tréninky. První byl zaměřený na správný náběh, odskok od brány a na zakončení. Po obědě probíhal ryze střelecký trénink a večer jsme se zase vrátili k odskokům a zakončením. Poslední trénink jsme absolvovali v neděli ráno. V průběhu kempu probíhaly i různé přednášky. V pátek nám Martin Daněk přednášel na téma sebedůvěra a v sobotu jsme měli přednášku ohledně správného režimu stravování při výkonu. 

Jak bys ohodnotil svůj výkon? Myslíš si, že dostaneš nominaci na další kemp?

Mohl jsme předvést více, ale také nemůžu říct, že bych nestíhal. Osobně to na další nominaci nevidím. I když jsem nehrál úplně špatně, tak je v nominaci spousta hráčů, kteří jsou v některých ohledech lepší než já.

Není tajemstvím, že se věnuješ i trénování. Aktuálně vedeš se svým spoluhráčem Jindrou Králem kategorii elévů. Přinesl ti kemp zkušenosti i jako trenérovi?

Určitě, spousta věcí, co na nás aplikovali trenéři jsem si přenesl do kategorie elévů a právě je testujeme za běhu. Úplně skvělá věc je zpětná vazba hráčů k trenérovi, donutí to hráče přemýšlet nad cvičením.

Dominiku, díky za rozhovor a budeme ti držet palce i nadále!

Já děkuji a hráčům přeji, aby měli také možnost zúčastnit se takových kempů.