Souhrn víkendu 12.-13.10.2022

MUŽI A

V sobotu večer jsme hostili v obloukové hale soupeře z Rokycan. Ten přijel v zúženém počtu a na finálním výsledku se to podepsalo. Kontrolovanou hrou si došli pro 6 bodů a další víkend je čeká důležitý zápas proti Wizzardům z Prahy.

Zhodnocení trenéra Michala Hanzlíka: „Stejně jako minulý týden jsme měli výborný vstup do utkání, rychle se ujali vedení, a to nás uklidnilo. Poté jsme po celou dobu kontrolovali hru a hledali cestu jak prolomit defenzivní blok soupeře. Nadruhou stranu některé výpady soupeře byly nepezpečné a dokázali zahrozit. Nemohli jsme si dovolit polevit. Jsem rád, že jsme dnes dostali do hry i navrátilce Vláďu Leška a musím ho pochválit, že odehrál dobré utkání. Děkuji soupeři za férové utkání, našim fanouškům za podporu a zdravíme našeho kapitána přes polovinu planety, aby si vychutnal večerní drink a užil si zbytek dovolené. 3 body jsou doma!„

Písek vs Rokycany 15:4

VIDEO ZHODNOCENÍ HRÁČŮ -> https://fb.watch/gO5t_X_sNP/

DOROST

Jak jste mohli z našich sociálních sítí postřehnout. V sobotu se v obloukové hale odehrál 1. koš celostátní ligy dorostenců. Kluci se v prvním dvojkole utkali proti Spartě a týmu ze Znojma. Na první zápas proti Spartě se přišlo podívat přes 115 diváků a bylo se na co dívat. Kluci od začátku do konce bojovali a ve finální třetí třetině předvedli neskutečný tlak, který vyústil ve finální výhru 10:6. Ve druhém zápase se Znojmem nám začátek utkání trochu utekl, ale nepřízniví stav utkání se povedl dorovnat. Nicméně soupeře to nerozhodilo a my jsme se museli smířit s prohrou 6:4. V neposlední řadě nás moc těší, že na obě utkání přišlo přes 100 diváků, kteří podporovali dorostence až dokonce.

Zhodnocení trenéra Michala Hanzlíka: „Těšili jsme se na utkání v domácím prostředí a chtěli jsme udělat maximum pro vítězství. V prvním utkání proti doposud neporažené Spartě jsme úplně dobře nevstoupili do utkání a Sparta diktovala tempo. Od druhé třetiny jsme přidali a dokázali si, že se s nimi dá hrát vyrovnané utkání. Ve třetí třetině jsme překlopili utkání na naši stranu a při závěrečném snaze o zlom nás hnali domácí fanoušci za skvělým vítězstvím. Ve druhém utkání nás čekalo Znojmo, které naopak od Sparty preferovali spíše defenzivní styl florbalu. Bohužel nám to příliš nevyhovovalo a během prvních dvou třetin mi připadalo, že jsou kluci uspokojení ze skalpu Sparty a neodvádí na hřišti 100% a především jsem neviděl potřebnou koncentraci a chuť po vítězství. I když se nám podařilo dohnat nepříznivý stav, tak i přesto nakonec soupeř rozhodl dvě minuty před koncem. Bohužel jsme doplatili na příliš mnoho hrubých chyb, po kterých jsme inkasovali. Celkově jsme odehráli dvě kvalitní utkání a především musím poděkovat fanouškům za perfektní kulisu. Na utkání dorostu jsem toto ještě nezažil.

Písek vs ACEMA SPARTA PRAHA 10:6
Písek vs TJ ZNOJMO 4:6

STARŠÍ ŽÁKYNĚ

Holky i přes náročnou cestu zvládly turnaj na výbornou a do Písku přivezly plný počet bodů.

Zhodnocení trenéra Martina Hrubce: „Oba zápasy jsme byli lepším týmem. Holky plnily věci, které jsme od nich chtěli a jsme rádi, že se dokázaly prosadit na hřišti všechny tři lajny. Ukázali jsme pěkný kombinační florbal a velkou chuť dát co nejvíc gólů. To je to, jak se chceme prezentovat. Brzké uzdravení Téře a Elišce. Teď příprava na Světlou a Meťák kde budeme muset ukázat co v nás je.“

Písek vs SK Jihlava 6:2
Písek vs Snipers Třebíč 9:1