Shrnutí víkendu 19.-20.11.2022

MUŽI A

Mužský celek vyrazil v sobotu do pražských Kunratice, kde sehrál duel s týmem Wizzards Praha, kteří v té době hájili druhé místo v tabulce. Napínavé utkání jsme nakonec ovládli a přivezli domů tři body! V dalším zápase vyzveme Gorily z Plzně, kteří jsou nyní o dvě příčky nad námi.

Zhodnocení trenéra Michala Hanzlíka: „V první řadě si myslím, že to bylo hezké utkání pro diváky se šťastnou tečkou pro nás. V první třetině jsme téměř zadarmo přišli k vyššímu náskoku, ale utkání bylo vyrovnané a soupeř se i díky přesilovým hrám dostal zpět do zápasu. Poté jsme se probrali a dokázali utkání zvrátit na svou stranu. Dnes si troufám říct, že vyhrál tým, který nebyl nebezpečnější, ale o to více jsou pro nás důležité body. Především znovu vysoká efektivita v zakončení. Díky soupeři za férové utkání.“

MUŽI B

Rezerva píseckých chlapů v Budějovicích jednou vysoko podlehla a pak si spravila chuť výhrou. Chlapi se tak aktuálně drží na čtvrté pozici.

DOROSTENCI

Dorostenci završili turnajové kolo na domácí palubovce. Opět před neskutečným publikem dokázali ve dvou zápasech zvítězit a udržet si tak první koš. V dalším turnajovém kole změří síly s Black Angles, Spartou Prahou, Znojmem a Bulldogs Brno.

Zhodnocení hráče Jindřicha Krále: „O víkendu jsme odehráli dvě utkání s hattrickem Brno a s Vinohrady. Do prvního zápasu jsme nevstoupili přesně podle našich představ. Trápili jsme se v zakončení, a proto jsme také po dvou třetinách vedli pouze 2:0. To se však ve třetí třetině zlepšilo. Nastříleli jsme pár rychlých gólů a už jsme dokonce zápasu kontrolovali hru. Do druhého zápasu jsme vstoupili v mnohem větším tempu a soupeře jsme prakticky nenechali vytvořit si nějakou nebezpečnější šanci a od půlky zápasu jsme už jen navyšovali skóre. Pro nás dobrý že jse dokázali gólově prosadit obě lajny což zatím od začátku sezony nevycházelo. V neposlední řadě bych chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří v hale vytvořili úžasnou atmosféru.“

STARŠÍ ŽÁKYNĚ

Žákyně sehrály v Dříteni dvě utkání v rámci třetího kola ligy starších žákyň. V prvním porazily vysoko Soběslav 13:2. Ve druhém bohužel utkání dotáhli do samostatných nájezdů, ve kterých ale nebyli úspěšnějším týmem.

Zhodnocení trenéra Martina Hrubce: „Na tomto turnaji jsme sehráli dva rozdílné zápasy. V prvním zápase jsme byli sebevědomí. Nebáli jsme se hrát a tvořit hru, a proto jsme dokázali vyhrát takovým rozdílem. Proti Meťáku to byl pravý opak, nikdo si nevěřil, nechtěl nikdo dat gola a tvořit hru. Prostě jsme se báli, bohužel to stačilo jen na bod. Sám vím, že kvalitu na to abychom tyto zápasy vyhráli máme bohužel naše vlastní hlava nám tyto zápasy nedovolí vyhrát.“


MLADŠÍ ŽÁCI

Žáci o víkendu hráli v rámci prvního koše v nedalekém Milevsku. I přes těžší rozjezd v začátku se jim podařilo najít optimální vlnu a předváděli pěkný florbal.

Zhodnocení trenéra Matyáše Reichla: „Před turnajem jsme si stanovili pár cílů, které jsme chtěli dodržovat. Musím kluky pochválit, že i přes pár výpadků jsme šlapali a předváděli takovou hru jakou jsme chtěli. Těším se, co z této skupiny vyroste.“                      

    

PŘÍPRAVKA

Naši nejmenší hráči se tentokrát museli rozdělit. Dva týmy hráli ve Strakonicích a druhá polovina odjela na delší cestu do Jindřichova Hradce. Nicméně v obou případech opět rozvíjeli své florbalové dovednosti, a především se florbalem bavili. Děkujeme opět rodičům za pomoc s dopravou a následnou organizací.