Souhrn víkendu 17.-18.12.2022

MUŽI A 

Chlapi poslední herní víkend čekal náročný zápas proti Štírské rezervě z Českých Budějovic. Není tajemstvím, že soupeřovo béčko bylo doplněno o šikovné hráče z jejich elitního týmu a my jsme se tak museli víc o výhru porvat. Děkujeme v tomto roce všem fanouškům za podporu a věříme, že Vás budeme bavit i v roce dalším.

Zhodnocení trenéra Michala Hanzlíka: „První třetinu jednoznačně ovládl soupeř, který vstoupil do utkání o 100% lépe. Po klidné řeči v kabině po 1. třetině jsme se zvedli a srovnali jsme tempo hry. Do 3. třetině jsem skvěle vstoupili a řekl bych, že jsme soupeře přehráli. Věděli jsme, že nás čeká extrémě těžké utkání a to se potvrdilo. Ceníme si dnes vítězství za 3 body a nyní všem přeji příjemné svátky. Děkuji soupeře za férové utkání a divákům za podporu.“

Písek vs Štíři ČB B 8:3

MUŽI B

Rezerva píseckých hráčů vyrazila do Chýnova, kde nenašla premožitele. S druhým týmem Milevska si otevřeli střelnici a s béčkem Strakonic sehráli vyrovnané utkání.

Zhodnocení hráče Ondřeje Štěpána: „Šest bodů!!!“

Písek vs Milevsko B 13:3
Písek vs Strakonice B 8:6

DOROSTENCI

Dorostenci vyrazili po druhé do Znojma odehrát zbylé dvě utkání, které měli rozhodnout o setrvání či propadnutí o výkonnostní koš níže. Kluci zde za podpory rodičů vymačkali ze sebe maximum a mohli se tak radovat z jeho udržení. Skvělá práce kluci!

Zhodnocení trenéra Michala Hanzlíka: Do Znojma jsme jeli s cílem především udržet naše setrvání v prvním v koši, ale věděli jsme, že to bude složitá cesta přes dva kvalitní soupeře. Do prvního utkání jsme měli celkem slušný vstup, ale nedokázali jsme proměnit vyložené šance a během pár minut si soupeř dokázal vytvořit tříbrankové vedení. Od druhé třetiny se hráči probrali a začali udávat tempo utkání a postupně ho zvrátili na svou stranu a zaslouženě získali 3 body. Ve druhém utkání nás čekali Bulldogs Brno, se kterými se jedná vždy o infarktová utkání. Znovu tomu nebylo jinak. Bulldoci byli dvě třetiny lepším týmem a zaslouženě si ve 32. minutě drželi vedení už 5:1. Kluci se po kontaktním gólu zvedli a dokázali utkání ještě srovnat po infarktovém závěru, kdy jsme srovnávali ve hře v oslabení. V oslabení jsme měli možnost ještě zcela obrátit výsledek utkání, ale bohužel jsme neproměnili trestné střílení. Na řadu přišli nájezdy, kde byli úspěšnější Bulldogs Brno. Pro nás však získaný bod znamenal udržení v 1. koši a v lednu se těšíme na další kvalitní utkání. Za zmínku stojí podpora našich fanoušků, kteří vážili cestu i do dalekého Znojma! „

Písek vs Black Angles 6:3
Písek vs Bulldogs Brno 5:6 pn

MLADŠÍ ŽÁCI

První koš mladší žáků se poslední turnajový víkend tohoto roku konal v Hrdějovicích, kde pořádajícím týmem byly Štíři z ČB. Dle slov trenéra pracovali kluci na výbornou a ovládli tak první místo v nejvyšším výkonnostním koši.

Zhodnocení trenéra Matyáše Reichla: „V této sezóně jsme zahráli jednoznačně asi nejlepší turnaj. Tým po celou dobu pracoval tak jak jsme si na začátku nastavili a rodičům jsme předvedli pěkný florbal. Děkujeme pořadatelům za dobrou a hladkou organizaci.“ 

Písek vs Strakonice 6:3
Písek vs Jindřichův Hradec 9:1
Písek vs Štíři ČB Zelení 2:0
Písek vs Český Krumlov 4:1

PŘÍPRAVKA

Zimní počasí uvrhlo na naši kategorii marodku, se kterou jsme se museli vypořádat. Nicméně se turnaj i s absencí uskutečnil a hráči mohli ukázat svým rodičům nově nabyté zkušenosti. Děkujeme rodičům za pomoc s organizací a těšíme se na hráče v novém roce.