Starší žákyně obhájily v lize titul.

Starší žákyně čekal v sobotu poslední ligový turnaj této sezóny, který odehrály před domácím publikem. Zároveň se jednalo o rozhodující zápasy o umístění v tabulce. Hned v úvodu čekal holky zápas s prvním týmem tabulky Meťákem ČB, ten zvládly na výbornou a díky výhře 8:1 se posunuly v tabulce na první místo. Ve druhém utkání vyzvaly Florbalovou Akademii ČB, kde potvrdily roli favorita a díky dalším třem bodům si pojistily prvenství v lize. Následně holky převzaly pohár pro vítěze a náležitě si konec ligy užily.

Komentář trenéra Martina Hrubce: „Jsme rádi, že poslední turnaj se odehrál před domácím publikem. Holky si splnily to, co chtěly a mohly oslavit ligový titul. V obou zápasech jsme byli jednoznačně lepším týmem, a i přes to, že zápas proti Meťáku byl přímý boj o titul, holky se ničeho nezalekly a zvládly ho perfektně. Celkově jsme rádi za posun celého týmu v průběhu sezóny. Začátek byl těžší a některé holky si zvykaly na systém 5+1 a zároveň jsme zapojili úplně nové hráčky, ale postupem času se vytvořil tým, který hrál skvělý florbal a zaslouženě ligu vyhrál.“

Zároveň jsme ještě vyzpovídali jednu z hráček týmu Vesnu Vítů. Položili jsme ji pár dotazů. Její odpovědi si můžete přečíst níže.

Jak hodnotíš uplynulou sezónu ve starších žákyních? 
Uplynulá sezóna byla zážitek na dlouhou dobu. Myslím si, že nám dala hodně nových zkušeností a díky prvenství v tabulce byla za mě rozhodně úspěšná.

S kým se ti v lize nejlépe hrálo a proč?
V lize se mi nejlépe hrálo proti Meťáku, jež měl velmi silný tým, ale i tak jsme si sním dokázaly poradit.

Je nějaké utkání, které se ti zarylo do paměti. Pokud ano, můžeš nám říct proč?
Určitě, byla to dvě utkání, s Meťákem a s Týnem nad Vltavou, byla to naše jediná dvě prohraná utkání v sezóně. Oba zápasy jsme prohrály na nájezdy, ale odvedly jsme s holkami dobrý výkon.

Cítíš, že jsi se v něčem během roku výrazně zlepšila? Pokud ano, tak v čem?
Moje silná stránka nikdy nebyla rychlost a je tomu tak i nadále ale myslím si, že jsem z tohoto pohledu udělala určitý pokrok.

Děkujeme moc za odpovědi!

Holky teď čeká krátká pauza a brzy je čeká velký neligový turnaj.