Dorostenci dramatickým závěrem přehráli Spartu a udržují se v prvním koši.

V neděli 15. října se naše dorostenecké florbalové mužstvo postavilo dvěma týmům z Prahy v prvním zápase sezóny. Oba zápasy byly plné akce a vzrušení.

Utkání proti Wizardům Praha

Dorostenci v úvodu dne čelili týmu Wizardů Praha, kde se jim podařilo rychle získat náskok tří gólů. Nicméně, druhá třetina ukázala, že vedení není jisté, a týmy šly do třetí třetiny za nerozhodného stavu 3:3. Kluci však ukázali svou odhodlanost a v poslední třetině dokázali přidat další dvě branky, což zaručilo našemu týmu vítězství.

Souboj se Spartou Praha

Po přestávce následovalo klání s týmem Sparta Praha a zápas nabíral rychle na obrátkách. Kluci čelili těžkým okamžikům, kdy Sparta vedla o tři góly. Naši hráči se však nevzdávali a odrážely pokusy o navýšení ze strany Sparty. Třetí třetinu zvýšili herní obrátky a pomalu snižovali náskok Sparty až do doby, kdy čtyři minuty před koncem zápasu se Štěpánu Knettigovi podařilo vstřelit vyrovnávající gól, což dodalo týmu ještě větší naději na vítězství. To však nebyl konec příběhu, protože tři minuty před koncem obdržela Sparta trestné střílení. Do brány se tentokrát postavil nájezdový brankář Ondřej Kučera, který svou bránu uzavřel, nepustil míček za svá záda a nedovolil tak Spartě získat cenný gól. Zápas nakonec skončil nerozhodně a musely následovat samostatné nájezdy. Ondřej Kučera znovu vystoupil v roli nájezdového mága. Podařilo se mu vychytat čtyři z pěti nájezdů a uzavřít tak nájezdovou loterii což poslalo domácí fanoušky do extáze a přineslo důležité body našemu týmu. Nesmíme zapomenout zmínit proměněný nájezd v páté sérii Štěpána Prčíka, který zajistil ukončení samostatných nájezdů a samozřejmě všechny přítomné hráče a včetně brankáře Petra Sochora, který odchytal celou základní hrací dobu a předvedl nespočet důležitých zákroků.

Toto vítězství zaručilo hráčům udržení v prvním výkonnostním koši a již se brzy vydají do Prahy na odvetné zápasy.