Mladší žáci odehráli ligový turnaj ve Vodňanech s čistým kontem.

Černý tým

Černý tým žáků se představil v sobotu 21.10.2023 v rámci prvního koše, kde porovnal síly s týmy z Českých Budějovic a Strakonic. Ve všech čtyřech odehraných zápasech diktoval tým tempo hry což dokazuje i finální celkový výsledek 33:0.

Komentář trenéra Ondřeje Waltera: „Nejprve bych chtěl kluky pochválit za celý průběh turnaje. Kromě první poloviny prvního zápasu, kde jsme se neprezentovali hrou, kterou umíme a chceme hrát, byli jsme dominantní na balonku, chtěli hrát, bojovali jsme o každý balonek, podporovali se navzájem a bránili co nejlépe, aby naši brankáři vychytali čistá konta. Největší radost mám z toho jak kluci dokážou žít zápasem a mají z toho následnou radost, na tohle se dobře kouká. Nicméně stále se chceme zlepšovat a být ještě lepší.

Zhodnocení vedoucím družstva Vilémem Vítů: Družstvo mladších žáků černí v sobotu odehrálo turnaj druhého kola a to opět v prvním koši. Domácí turnaj se odehrál v azylu v hale ve Vodňanech. Černí narazili postupně na tyto soupeře Strakonice, FA ČB, Štíři zelení a Štíři modří. Kluci plnili pokyny trenérů a po výsledcích 6-0, 11-0, 3-0 a 13-0 ovládli první koš bez obdržené branky! Kromě prvního týmu Štírů přehráli soupeře rozdílem třídy. Při zápase s 1. týmem Štírů hrozila obou týmům kontumace, vzhledem k nedostatku rozhodčích. Zápas zachránil Mates Reichl s jedním z tatínků v hledišti, kteří zápas férově odpískali. Za to si zaslouží velké díky.“

vs Fbc Strakonice červení 6:0
vs FA ČB 11:0
vs FBC Štíři ČB zelení 3:0
vs FBC Štíři ČB modří 13:0

BÍLÝ TÝM

Naopak bílý tým vyrazil v neděli do Milevska, kde sehrál utkání s čtyřmi týmy z druhého koše. Kluci z turnaje dokázali ukořistit pouze bod a čeká je tak sestup do nižšího koše. Nicméně je důležité sebrané zkušenosti využít a proměnit je ve třetím koši v cenná vítězství.

Komentář trenéra Tomáše Louženského: Bohužel tým mladších žáků bílých v sobotu spadl z druhého koše do třetího, s okleštěnou sestavou doplněnou elévy dokázalo získat ze čtyř zápasu pouze jeden bod s Táborem, celkově nás trápila koncovka a smýšlení ve finální fázi“

vs FBC Štíři ČB žlutí 0:3
vs FBC DOŠWICH Milevsko 1:6
vs SK Meťák ČB 2:7
vs 1. FbK Tábor 1:1