Starší žáci skončili na MČR čtvrtí.

Od 3. až 5. května se konalo v Mladé Boleslavi Mistroství České republiky starších žáků, kam se tým starších žáků probojoval z ligové soutěže. V turnaji byla družstva rozdělena do čtyř základních skupin po třech účastnících. Vítězové skupin postoupili přímo do čtvrtfinále. Druhá a třetí místa se přesunula do osmifinále. Náš tým měl ve skupině vítěze z roku 2023 Vítkovice a tým z Litvínova. První utkání se odehrálo proti prvnímu zmiňovanému. Napínavý zápas nenašel ke konci hrací doby vítěze a oba týmy se museli spokojit s remízou. Druhé utkání se odehrálo ve velmi podobném stylu jako s Vítkovicemi. Vyrovnané utkání, u kterého se ale vědělo, že pro postup do čtvrtfinále z 1. místa se musí vyhrát. S Litvínovem se odehrála vyrovnaná partie, kdy dokázali 6 minut před koncem hrací doby vyrovnat na 2:2 a naši museli do hry v šesti. Ta se jim ale vyplatila a 8 vteřin před koncem se prosadil Dominik Šlemenda po nahrávce Honzi Šálka.  Čtvrtfinálovou bitvu odehráli kluci proti Mladé Boleslavi, která v osmifinále prošla přes Skuteč 13:2. V utkání šli rychle do vedení 3:0, které se ale povedlo soupeři stáhnout na 3:2. Při hře v šesti byli písečtí úspěšnější a postup do semifinále připadl do jejich rukou. V tom narazili na budoucího vítěze Hattrick Brno, který nás i přes naši poctivou přípravu  jasně přehrál. Do posledního boje o třetí místo nás čekal opět Litvínov. V tomto utkání nastalo několik individuálních výpadků, který soupeř vždy tvrdě potrestal, a i přes nespočet šancí se nepodařilo utkání urvat do vítězného konce a hráči museli překousnout nepopulární čtvrté místo. Nicméně i přesto, že se nepodařilo získat medaile, tak pro klub je toto umístění velkým úspěchem.

Komentář trenéra Matyáše Reichla: Před vstupem do turnaje jsme byli v mnoha očích adepti na spodní místa tabulky a jsem rád, že kluci dokázali opak. Po celou dobu turnaje jsme se prezentovali z mého pohledu pěkným florbalem. Musím vyzdvihnout, jak hráči dokázali pracovat pod tlakem okamžiku, a i přes to, že nám naše malé finále nevyšlo, tak do té doby jsme buď dokázali výsledek otočit v náš prospěch či ho udržet.  Nemohu nic víc než všechny kluky pochválit za jejich dlouhodobou práci v sezóně, která se podepsala na finálním výsledku na tomto turnaji. Myslím si, že se nemáme za co stydět a těším se co tahle parta ještě v budoucnu předvede. Velkou zásluhu na výsledku mají i naši rodiče, kteří nás celou sezónu ve všech směrech podporují.  Děkujeme.

SKUPINA

Písek vs Tempish Vítkovice 3:3

Písek vs Bivoj Litvínov 3:2

ČTVRTFIÁNÁLE

Písek vs Florbal Mladá Boleslav 4:2

SEMIFINÁLE

Písek vs FBŠ Hattrick Brno U15 3:7

O 3. MÍSTO

Písek vs Bivoj Litvínov 3:4

SESTAVA

(G) Kučera Ondřej, (G) Adam Tvrdík, Tomáš Wagner, Štěpán Prčík, Denis Hladík, Štěpán Knettig, Michal Suchan, Jan Šálek, Dominik Šlemenda, Jakub Harant, David Moser, Dominik Hovora, David Fitt, Ondřej Bílek

Realižační tým: Matyáš Reichl, Lukáš Cendelín