Áčko má za sebou dva důležité zápasy!

O víkendu odehrálo naše áčko dva důležité zápasy, ze kterých jsme získali cenné 4. body. V sobotu jsme přivítali na domácí půdě Gorily z Plzně a v neděli se odehrála dohrávka se Strakonicemi.

S Gorilami jsme mohli hned od začátku vidět utkání v obrovském tempu, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou. První branka padla ve 14 minutě, kdy se kapitán Jakub Mikeš rozhodl vypustit klasickou dělovku z půlky. Pět minut na to bylo vyrovnáno, ale ne na dlouho. Na konci první třetiny přišlo trestné střílení, které dokázal krásně proměnit Michal Cigánek a my jsme tak šli po třetinové pauze do utkání s gólovým náskokem. Druhá třetina se nám velice vydařila. Dokázali jsme v ní vstřelit hned čtyři góly a odskočit od soupeře o čtyři góly. Ve třetí třetině bylo již pro nás povinností udržet výsledek a to se nám i povedlo. Utkání proti Gorilám jsme dokázali vyhrát v poměru 6:4!

Druhý zápas tohoto víkend přinesl vlažnější začátek. V první třetině jsme viděli pouze úvodní gól hostů a náš dorovnávací gól. V druhé třetině jsme již střelecky úspěšný nebyli a nechali jsme soupeře odskočit na dvou brankový rozdíl. Hned v první minutě třetí třetiny jsme obdrželi další gól a gólová propast se ještě více prohloubila. Nakonec ve druhé minutě třetí třetiny našel náš kapitán od zavřené brány hostů klíč a prolomil její kletbu. Nám se od té chvíli začalo gólově dařit a dokázali jsme sedm minut před koncem utkání srovnat výsledek na 4:4. Tempo a emoce na hřišti rostly a my jsme mohli vidět jak se všichni rvou o to důležité vítězství v derby. Nakonec se ale již nikomu nepodařilo doručit balónek za záda soupeře a muselo se přejít do prodloužení. Bohužel ani v této části hry se nedokázal nikdo prosadit a museli o vítězi rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější soupeř. Ze Strakonic si tak nakonec odvážíme pouze bod, ale můžeme být spokojeni s předvedenou hrou ve třetí třetině.

Oba zápasy zhodnotil trenér Michal Hanzlík

Komentář k sobotnímu zápasu Á-týmu: První polovina měla velmi podobný průběh utkání jako v Plzni. Plzeň více na míčku a my využívali brejkové situace. Dnes jsme lépe zvládli druhou polovinu utkání, kdy jsme mohli rozložit síly na tři útoky a následně se více dostat na míček a nepustili jsme tak soupeře do většího tlaku. Od kluků dnes velmi disciplinovaný výkon okořeněný o pěkné individuální momenty. Děkuji soupeři za férové utkání. Klukům za přístup a divákům za skvělou podporu. Zdravíme našeho kamaráda Pavla přejeme mu brzké zotavení po nemoci, aby nám zase pomohl na hřišti!

Komentář k nedělnímu zápasu Á-týmu: Dnes se nám dvě třetiny nedařilo dostat do tempa a trápili jsme se v rozhrávce, přičemž Strakonice výborně bránili. Cením si, že kluci dokázali zabrat ve třetí třetině a srovnat skóre. Nájezdy už jsou loterie a Strakonice byly šťastnější. Pro nás v jednom víkendu dvě náročná utkání a za 4 body jsme nakonec rádi. Díky soupeři za férové utkání a zpětně za přeložení utkání!