Jak vidí šance na postup A týmu Michal Hanzlík?

Vyzpovídali jsem šéftrenéra klubu a zároveň hlavního trenéra A týmu Michala Hanzlíka. Jak vidí šance na postup a kde vidí momentálně trn v patě. Vše se dozvíte níže v rozhovoru!

Písecký A tým se aktuálně nachází na 3. místě v tabulce s 36 body v 16 zápasech. Dva body nad ním se aktuálně nachází Gorily z Plzně, které ale mají o zápas navíc. První příčku stále drží FBŠ Slavia Plzeň s 45 body v 17 zápasech.

Jak hodnotíš zatím tuto sezónu A týmu?
Zatím spíš pozitivně. Daří se nám držet na postupových příčkách do play up a dá se říct, že to máme plně ve svých rukou. Měli jsme špatný vstup do sezóny, ale postupně jsme se začali dostávat do větší herní pohody. Samozřejmě nás mrzí nezvládnutá utkání s Plzněmi, kde jsme prohráli o jednu branku. Aktuálně je pro nás důležité mít zdravé hráče a příliš nekalkulovat a soustředit se pouze na náš výkon na hřišti. 

Co si myslíš že mužskému A týmu momentálně nejvíce chybí?
Určitě nás limituje užší kádr. Při výpadku hráčů už máme problém sestavit tři plnohodnotné útoky. Z herního pohledu je to práce s dynamikou utkání. Často se necháváme strhnout tempem soupeře a nehrajeme naši hru.

Jedním z cílů mužského A týmu je postup do Národní ligy. Vidíš tento cíl reálný? 
Cíle musí být jen ty nejvyšší a věřím, že aktuální tým na to má. Nejdůležitější je nyní nepanikařit a krok za krokem zvládnout zbytek utkání základní části a dostat se do play up. Přiznám se, že nevím jakou by následně měli sílu soupeři z jiných Divizí, ale už 2 roky zpátky jsme ukázali, že jsme schopni v play up hrát vyrovnané partie a to jsme od té doby sestavu hodně zesílili. Samozřejmě je ta cesta však ještě hodně dlouhá a složitá. 

Do konce základní části chybí 6 zápasů. Jaký zápas vnímáš pro nás jako nejdůležitější? 
Myslím si, že velmi klíčový bude nadcházející víkend, kde hrajeme znovu dvě utkání s Kaplicí a Dačicemi. Pokud se nám podaří utkání zvládnout, tak věřím, že se dostaneme do pohody a zbytek základní části zvládneme. Nicméně ve všech utkáních nás ještě čekají nepříjemní soupeři a musíme se na každé utkání maximálně připravit. Co však víme všichni jistě, že bychom měli rádi zajištěné play up před posledním utkáním s Milevskem a věřím, že se nám to podaří. 

A tým pravidelně doplňují dva hráči, kteří jsou prvním rokem junioři. Mám na mysli Matěje Prčíka a Vojtu Šandu. Jak si s nimi zatím spokojený?
Osobně si myslím, že kluci zapadli mezi další hráče bez problému jak v kabině tak na hřišti. I přesto, že jsou kluci takhle mladí, tak už jsou neodmyslitelnou součástí A týmu. Pochopitelně ještě sbírají zkušenosti, ale pro tým jsou nemalým přínosem. V následujících letech to budou bezesporu opory týmu a už v této sezóně se objevují v důležitých momentech. 

Máš nějaký vzkaz pro naše fanoušky? 

Chtěl bych požádat všechny naše fanoušky o podporu v závěru sezóny neboť v domácím prostředí jsme silní a to i díky nim. Věřím, že návštěvnost ještě poroste a společně oslavíme postup do play up, kde jim budeme chtít ukázat to nejlepší z nás! Věřím, že si skalní fanoušci najdou v závěru sezóny cestu i na venkovní utkání. Ve Strakonicích jsme měli skvělou podporu a moc si toho vážíme.

Nejbližší plánované zápasy doma

  • 6.2.2022 18:00 vs FBC Rokycany
  • 27.2.2022 18:00 vs FBŠ DOŠWICH Milevsko

Nejbližší plánované zápasy venku

  • 29.1.2022 19:00 vs FBC SPARTAK Kaplice
  • 30.1.2022 11:30 vs TJ Centropen Dačice
  • 13.2.2022 18:00 vs FBC Štíři ČB B
  • 19.2.2022 17:00 vs FK Slovan J. Hradec