Mladší žáci tento víkend neztratili ani bod.

O víkendu 30.1. se odehrálo další kolo jihočeské ligy mladších žáků. V prvním výkonnostním koši se tradičně ukázal tým černých, kterým se turnaj střelecky povedl, kdy dokázali ve 4 zápasech vstřelit 39 branek a obdrželi pouze 4. Druhý tým tentokrát složený z elévů a žákyň vyrazil do Krumlova odehrát třetí koš a zde se jim jako spoluhráčům z černého týmu dařilo. V obou zápasech dokázali soupeře přehrát a zajistili si postup do druhého koše.

Komentář trenéra černého týmu Matyáše Reichla: Tento turnaj se nám po herní stránce velmi povedl. Když opominu 3 obdržené góly, které nám dokázali budějovičtí Štíři nasázet během 19 vteřin, tak jsme předváděli po celou dobu pěkný kombinační florbal s velkým množstvím vstřelených gólů. Jsem rád, že hráči každým turnajem převádí natrénované dovednosti a návyky z tréninku do hry a to se promítá i do finálních výsledků. Chtěl bych kluky a Jolču pochválit za to, že se v utkání se Štírama nesesypali a dokázali postupně zápas otočit v náš prospěch! 🙂 Dobrá práce.

Komentář trenéra bílého týmu Jindřicha Krále: Do prvního zápasu jsme vstoupili lehce ospale, vůbec jsme neplnili to co jsme si řekli před zápasem a přišlo mi, že každý si chtěl hrát spíš to svoje než spolupracovat s ostatními. Druhý zápas byl už o poznání lepší. Znovu jsme si řekli co bychom chtěli v zápase předvádět a hráči to tentokrát více přenesli do hry. Konečně jsme mohli vidět hezkou kombinační hru s pěkným zakončením. Kdybych měl najít nějaký větší negativum tak to, že jsme po ztrátě balónku ihned nezabrali do obrany. Vznikaly tam pak velké mezery, kterých soupeř naneštěstí nevyužil. Jako velké pozitivum vidím předvedenou hru na útočné půlce, kde jsme si dobře hledali místa k zakončení. Chtěl bych tímto vyzdvihnout oba brankáře, kteří předvedli výborný výkon a hráče, kteří na velkém hřišti odehráli svůj první zápas! Za mě zasloužených 6 bodů a postup do vyššího výkonnostního koše.

  • Černí vs Strakonice 11:1
  • Černí vs 1. FbK Tábor 7:0
  • Černí vs Štíři ČB 4:3
  • Černí vs Milevsko 17:0
  • Bílí vs Meťák ČB 2:0
  • Bílí vs Český Krumlov 11:5